Ny viden

Første årgang med HPV-vaccinen undersøgt: Vaccinen virker

Af - 3. juli

Virkningen af HPV-vaccinen, der blev indført i 2009 i børnevaccinationsprogrammet, er undersøgt af forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Og konklusionen er klar: HPV-vaccinationen virker, skriver Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

I det nye studie, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift International Journal of Cancer, er det første gang, at vaccinens effekt er blevet undersøgt hos den samlede befolkning. Det fortæller professor Elsebeth Lynge og ph.d.-studerende Lise Thamsborg fra Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

– Det er det første studie i verden, hvor du har Gardasil-4-vaccinen prøvet af på populationsbasis. Børnevaccinationsprogrammet, som HPV-vaccinen er en del af, retter sig jo mod hele befolkningen. Og derfor er det rigtig vigtigt at se på hele befolkningen, og den effekt vaccinen har efterfølgende den første screening, når kvinderne er 23 år, siger professor Elsebeth Lynge, som er sidsteforfatter til studiet.

Læs hele historien her.

Tags: