penge & Navne

Vigdis Broch-Due er nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse

Af - 8. januar

Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget Vigdis Broch-Due, professor ved Institut for Socialantropologi på Universitet i Bergen, Norge, som nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse. Derudover er tre medlemmer genudpeget.

De tre genudpegede medlemmer er professor Morten Overgaard Ravn, professor Minik Thorleif Rosing, samt professor Anne Scott Sørensen. De fire udpegede eller genudpegede medlemmer af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse begynder  deres fireårige periode i bestyrelsen den 1. januar 2020. Der er i alt otte medlemmer af bestyrelsen samt en bestyrelsesformand.

De fire bestyrelsesmedlemmer er indstillet af følgende indstillingsberettigede parter:

  • Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab har indstillet Vigdis Broch-Due
  • Danske Universiteter har indstillet Morten Overgaard Ravn
  • Sektorforskningens Direktørkollegium har indstillet Minik T. Rosing
  • Danmarks Frie Forskningsfond har indstillet Anne Scott Sørensen

Der er ved udpegningerne lagt vægt på, at kandidaterne har indsigt i forskning på internationalt niveau, at den samlede bestyrelse har kompetencer inden for alle de videnskabelige hovedområder samt finansiel indsigt. Ligeledes er der lagt vægt på kontinuitet i bestyrelsen.

Danmarks Grundforskningsfond er en uafhængig fond, der skal styrke Danmarks forskningsmæssige udviklingsevne ved at finansiere enestående forskning på internationalt niveau. Medlemmerne i bestyrelsen udpeges for en fireårig periode med mulighed for genudpegning. Medlemmerne udpeges i kraft af deres personlige egenskaber og repræsenterer således ikke særinteresser eller enkelte organisationer.

Tags:

Corona-forsinkelser presser universiteternes økonomi

Eksternt finansieret forskning, der bliver forsinket på grund af coronakrisen, kan risikere at efterlade et stort hul i universiteternes budgetter. Det glæder Danske Universiteter, at blandt andet Novo Nordisk Fonden nu vil være fleksible omkring økonomi og deadlines.


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sciencereport.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252