samfund

CBS omlægger eksamener til online

Af - 25. marts

Coronavirussen og nedlukningen af store dele af samfundet og uddannelsesinstitutioner flytter ikke kun al undervisning for studerende på CBS online, men også de næste måneders eksamener. Det siger uddannelsesdekan Gregor Halff.

“CBS er godt i gang med at omlægge alle vores undervisnings- og eksamensaktiviteter til online. Vi forventer, at alle studerende kommer til at færdiggøre semesteret som planlagt, bare online”, siger Gregor Halff.

Det danske regering har mandag 23. marts forlænget nedlukningen af store dele af samfundet og uddannelsesinstitutioner som følge af coronavirus frem til og med 13. april.

Coronavirussen har kickstartet en lynhurtig proces på CBS med omlægning af al undervisning og nu eksamener. Der er for eksempel på under en uge produceret og uploadet flere end 800 undervisningsvideoer til CBS-studerende via portalen Panopto. Og i de kommende dage og uger følger både mundtlige og skriftlige eksamener efter. Forsknings- og Uddannelsesministeriet har givet CBS og de øvrige danske universiteter dispensation til at gennemføre eksamener online til og med juni.

“Vi er stolte over den energi, der på CBS bliver lagt i, at denne ekstraordinære situation ikke skal blokere for vores studerendes muligheder for at gennemføre semesteret som planlagt. Det er en kæmpe opgave at flytte al undervisning og alle eksamener online, både for underviserne og for alle andre, der hjælper til, at det kan lade sig gøre. Det betyder også, at nu hvor beslutningen er truffet, så kommer den til at gælde for eksamener i resten af semesteret. Det vil sige, hvis nedlukningen af campus og eksamenslokaler ophæves inden udgangen af juni, så skal man alligevel til eksamen online”, siger Gregor Halff.

Tags:

Corona-forsinkelser presser universiteternes økonomi

Eksternt finansieret forskning, der bliver forsinket på grund af coronakrisen, kan risikere at efterlade et stort hul i universiteternes budgetter. Det glæder Danske Universiteter, at blandt andet Novo Nordisk Fonden nu vil være fleksible omkring økonomi og deadlines.


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sciencereport.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252