Om Science Report

Science Report er Danmarks nye, uafhængige medie om dansk forskning

Vi fortæller hvad der sker i dansk forskning med historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningsresultater.

Vi ser på tværs af forskningsverdenen, formidler trends og tendenser og spotter konsekvenserne af skiftende politiske vinde.

Vores fokus er at producere artikler af høj journalistisk kvalitet, der sætter spot på mega- og metatendenserne i dansk forskning og slår bro mellem de forskellige universiteter, institutioner, virksomheder og organisationer.

Ved at levere velskrevne historier fra Danmarks bedste tænkere viser vi hvilke perspektiver for samfundsudviklingen, der tegnes i Danmarks forskningsmiljøer og vi beskæftiger os med de politiske sider af det danske forskningsmiljø med tyngde.

Science Report udkommer løbende på www.sciencereport.dk og sociale medier og udsender nyhedsbreve 45 uger om året.

Kvalitetsjournalistik koster penge. Derfor er vi nødt til at tage betaling for noget af vores journalistik. Er du interesseret i at høre mere om abonnementspriser, kan du læse mere her eller skrive en mail til info@sciencereport.dk, eller ringe til vores kommercielle afdeling på tlf. 7174 7977

Du kan også prøve 14 dage gratis, ved at oprette dig her

Udover udgivelserne på www.sciencereport.dk producerer vi også journalistik for andre mediehuse. F.eks. laver vi fra primo 2018 podcasten “I Virkeligheden”, en videnskabspodcast til yngre lyttere i 24 afsnit, til Danmarks Radio.

REDAKTIONEN:
Bag Science Report står et hold dygtige journalister med indsigt i dansk forskning. Derudover vil vi løbende bringe indlæg fra forskere og nøgleaktører i den danske forskningsverden.

Science Reports faste redaktion består af:

Julie Lindhardt Høimark – tlf: 2872 0491, mail: julie@sciencereport.dk

Julie Lindhardt Høimark skriver for Science Report og er med til at tilrettelægge podcasten ‘I Virkeligheden’. Hun er bachelor i medievidenskab og kandidat i journalistik fra Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har tidligere arbejdet på Debatten på DR2, og har desuden været radiovært og tilrettelægger på Aarhus Studenterradio. Derudover har Julie beskæftiget sig med uddannelsespolitik og forskningsverdenen i studienævnet på Aarhus Universitet.

Kristoffer Frøkjær – tlf.: 4242 3903, mail: kristoffer@sciencereport.dk

Kristoffer Frøkjær er redaktør på Science Report. Han er cand. Scient. i biologi med sidefag i film-og medievidenskab. Han har gennem mere end 15 år arbejdet med formidling af videnskab i DR både på web, tv og radio. Senest som vært på P1 programmet Videnskabens Verden. Han har skrevet flere populærvidenskabelige bøger, bl.a. ”Eske Willerslev – gør det døde levende” (Gyldendal 2015), samt afholdt kurser og undervist på både universitet og den journalistiske efteruddannelse i formidling af videnskab.

Tor Arnbjørn – tlf.: 2094 2073, mail: tor@sciencereport.dk
Tor Arnbjørn er chefredaktør (ansvh.) på Science Report. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, MA i menneskerettigheder fra City University, London og MBA fra Steinbeis University, Berlin. Han har i en årrække arbejdet med journalistik og ledelse i DR, bla. som radiochef for alle DRs kanaler, som chef for DR2s Debatten og P1 Morgen og udviklingschef.

ADVISORY BOARD:
For at hjælpe og guide os, har vi etableret et advisory board, som består af følgende ni personer:

  • Kristian Pedersen, dir. DTU Space
  • Lone Frank, videnskabsjournalist på Weekendavisen og Radio 24syv
  • Martin Ferro-Thomsen, stifter af Conferize.com og Issuu.com
  • Nikolaj Koppel, underdir. Tivoli
  • Nikolai Thyssen, nyhedsred. DR og stifter af Føljeton
  • Stine Vrang Elias, adm. dir. Tænketanken DEA
  • Søren Peter Olesen, dir. Grundforskningsfonden
  • Ulrik Haagerup, dir. Constructive Institute, Aarhus Universitet
  • Vibeke Borberg, forskningschef, Danmarks Medie og Journalisthøjskole

 

KONTAKT SCIENCE REPORT:

Redaktion:
Mail: info@sciencereport.dk
Tlf. 2094 2073

Salg og abonnement:
Mail: info@sciencereport.dk
Tlf. 7174 7977

Kødboderne 18, 1
1714 Kbh. V.

Science Report udgives af:
ScienceReport ApS
CVR nr. 3917 7218
ISSN: 2596-4707

Vi er tilmeldt Pressenævnet og er støttet af Kulturstyrelsens Innovationspulje