Om Science Report

Science Report er Danmarks uafhængige og dybdegående medie om dansk forskning

Vi fortæller hvad der sker i det danske forskningsmiljø med historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Vi ser på tværs af forskningsverdenen, formidler trends og tendenser og spotter konsekvenserne

Vores fokus er at sætte spot på mega- og metatendenserne i dansk forskning, så alle der interesserer sig for forskning, får et klart billede af hvad der rør sig i det danske forskningsmiljø og hvor vi er på vej hen.

Ved at levere velskrevne historier fra Danmarks bedste tænkere viser vi hvilke perspektiver for samfundsudviklingen, der tegnes i Danmarks forskningsmiljøer og vi beskæftiger os med de politiske sider af det danske forskningsmiljø med tyngde.

Science Report udkommer løbende på www.sciencereport.dk og sociale medier og udsender nyhedsbreve 43 uger om året.

Kvalitetsjournalistik koster penge. Derfor er vi nødt til at tage betaling for noget af vores journalistik. Er du interesseret i at høre mere om abonnementspriser, kan du læse mere her eller skrive en mail til info@sciencereport.dk, eller ringe til vores kommercielle afdeling på tlf. 7174 7977

Du kan også prøve 14 dage gratis og uden binding, ved at oprette dig her

Udover udgivelserne på www.sciencereport.dk producerer vi også journalistik for andre mediehuse. F.eks. laver vi fra primo 2018 podcasten “I Virkeligheden”, en videnskabspodcast til yngre lyttere i 29 afsnit, til Danmarks Radio.

Hvis du har en opgave eller en podcast du gerne vil have hjælp med, er du velkommen til at kontakte os på info@sciencereport.dk

 

REDAKTIONEN:
Bag Science Report står et hold dygtige journalister med indsigt i dansk forskning. Derudover bringer vi løbende indlæg fra forskere og nøgleaktører i den danske forskningsverden.

Science Reports faste redaktion består af:

Julie Lindhardt Høimark
– tlf: 2872 0491, mail: julie@sciencereport.dk

Julie Lindhardt Høimark skriver for Science Report og er med til at tilrettelægge podcasten ‘I Virkeligheden’. Hun er bachelor i medievidenskab og kandidat i journalistik fra Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har tidligere arbejdet på Debatten på DR2, og har desuden været radiovært og tilrettelægger på Aarhus Studenterradio. Derudover har Julie beskæftiget sig med uddannelsespolitik og forskningsverdenen i studienævnet på Aarhus Universitet.

Barbara Nyholm
– tlf: 3155 1255, mail: barbara@sciencereport.dk
Barbara Nyholm er tilrettelægger og vært på videnskabspodcasten I Virkeligheden, som hun producerer for DR og Science Report. Hun har tidligere arbejdet for DR og i det private produktionsmiljø. Hun har også beskæftiget sig med dokumentarfilm og studeret TVM på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Lærke Flindt Mathiesen
– tlf: 5188 1722, mail: laerke@sciencereport.dk
Lærke Flindt Mathiesen skriver for Science Report. Hun er bachelor i religionsvidenskab og historie og kandidat i analytisk journalistik fra Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun arbejder også på radioprogrammerne Kulturen på P1 og 4. division ved Danmarks Radio. Desuden har hun været reporter på P1 Eftermiddag.

Tine Brødegaard Hansen
– tlf: 5188 1722, mail: tine@sciencereport.dk
Tine Brødegaard Hansen er redaktør på Science Report. Hun er cand.mag fra Roskilde Universitetscenter og har en Master i Journalistik fra Syddansk Universitet. Hun har over ti års erfaring som journalist og redaktør fra bl.a. MediaWatch og Egmont Publising. Formidling af forskningsresultater har løbende været en del af Tines journalistiske virke og interesse. Tine har særligt fokus på de videnskabelige landvindinger inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Katarina Adelholm Brandbyge
– tlf: 5188 8703, mail: katarina@sciencereport.dk
Katarina Adelholm Brandbyge er digital student på Science Report. Hun arbejder også for DR Kultur og har tidligere arbejdet med kommunikation hos Egmont. Hun har også beskæftiget sig med studenterradio hos Uniradioen og er kandidatstuderende på Statskundskab på Københavns Universitet. 

Tor Arnbjørn
– tlf.: 2094 2073, mail: tor@sciencereport.dk
Tor Arnbjørn er chefredaktør (ansvh.) på Science Report. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, MA i menneskerettigheder fra City University, London og MBA fra Steinbeis University, Berlin. Han har i en årrække arbejdet med journalistik og ledelse i DR, bla. som radiochef for alle DRs kanaler, som chef for DR2s Debatten og P1 Morgen og udviklingschef.

ADVISORY BOARD:
For at hjælpe og guide os, har vi etableret et advisory board, som består af følgende ni personer:

  • Kristian Pedersen, dir. DTU Space
  • Lone Frank, videnskabsjournalist på Weekendavisen og Radio 24syv
  • Martin Ferro-Thomsen, stifter af Conferize.com og Issuu.com
  • Nikolaj Koppel, underdir. Tivoli
  • Nikolai Thyssen, nyhedsred. DR og stifter af Føljeton
  • Maria-Theresa Norn, forsknings- og analysechef, Tænketanken DEA
  • Søren Peter Olesen, dir. Grundforskningsfonden
  • Ulrik Haagerup, dir. Constructive Institute, Aarhus Universitet
  • Vibeke Borberg, forskningschef, Danmarks Medie og Journalisthøjskole

KONTAKT SCIENCE REPORT:

Redaktion:
Mail: info@sciencereport.dk
Tlf. 2094 2073

Salg og abonnement:
Mail: info@sciencereport.dk
Tlf. 7174 7977

Vesterbrogade 26, 4
1620 København V.

Science Report udgives af:
ScienceReport ApS
CVR nr. 3917 7218
ISSN: 2596-4707

Vi er tilmeldt Pressenævnet og er støttet af Kulturstyrelsens Innovationspulje