penge & Navne

80 mio. uddeles til kliniske forsøg

Novo Nordisk Fonden uddeler pengene til lægernes egne ideer til at udvikle nye eller forbedre eksisterende behandlingsmetoder

Af - 15. maj 2018

Sidst år fik programmet “Investigator-initierede Kliniske Forsøg” hos Novo Nordisk Fonden så overvældende mange kvalificerede ansøgninger, at man ekstraordinært uddelte godt 17 mio. mere end den egentlige budgetramme på 60 mio.kr. Det har fonden taget konsekvensen af, og i år øget puljen til 80 mio.kr.

-Da interessen for dette nye virkemiddel var stor og for at imødekomme et hidtil udækket behov for støtte til denne type af forsøg, har Novo Nordisk Fondens bestyrelse besluttet at hæve bevillingsrammen med 20 mio. kr., således at der i 2018 kan uddeles op til 80 mio. kr.,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden.

Som navnet også antyder med ”investigator-initierede” er programmet ikke henvendt til medicinalindustrien, men kan søges af speciallæger på hospitaler i Danmark. Programmet støtter forsøg, der sigter mod at udvikle nye behandlingsmetoder eller forbedre eksisterende. Et af de projekter, der modtog en bevilling i programmet i 2017 havde f.eks. fokus på at undersøge, hvordan man bedste behandler slagtilfælde hos patienter, der har lang transportvej til behandling.

Programmet er åbent for ansøgninger via fonden online ansøgningssystem med deadline for indsendelse af ansøgninger onsdag den 13. juni 2018 kl. 14.00

Der kan ansøges om bevillinger på mellem 5-20 mio. kr. Man kan læse mere her.