politik

Dele af Uddannelses- og Forskningsministeriet skal udflyttes

I alt bliver 92 årsværk flyttet til Aarhus og Svendborg

Af - 17. januar

En række arbejdspladser i Uddannelses- og Forskningsministeriet flytter til Svendborg og Aarhus som led i regeringens beslutning om at udflytte statslige arbejdspladser, der skriver ministeriet selv i en pressemeddelelsen

Samlet set er det om omkring 92 årsværk der bliver flyttet fra København. Helt konkret betyder det at to kontorer flytter til Svendborg:

  • Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer i Styrelsen for Forskning og Uddannelse .
  • Bevillingsenheden i kontoret for Administration og Tilskudsøkonomi i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte

Derudover er det planen at flytte Innovationsfonden til Aarhus.

Samlet set betyder det at stort set lige mange årsværk flyttes til Aarhus og Svendborg – 46 hvert sted

Det er, ifølge pressemeddelsen, ambitionen at Internationale Uddannelsesprogrammer, Bevillingsenheden og Innovationsfonden fortsat vil være en integreret del af Uddannelses- og Forskningsministeriets arbejde.

Samtidig  er det ambitionen at Innovationsfondens flytning til Aarhus skal styrke det forskningsbaserede faglige miljø i Midtjylland.

Det er endnu ikke fastlagt hvordan det videre forløb i udflytningen bliver. De konkrete planer bliver meldt ud, når de er på plads.

Tags:

Byret: Milena Penkowa får ikke sin doktorgrad igen.

Penkowa får ikke sin doktorgrad tilbage

Fredag blev der truffet afgørelse i sagen om, hvorvidt den tidligere hjerneforsker på Københavns Universitet, Milena Penkowa, kan få sin doktorgrad igen. Den gik ikke, men hjerneforskeren vil nu anke sagen.

debat

Viden er samfundets drivkraft

I 2019 vil Dansk Magisterforening sætte ekstra fokus på vigtigheden af, at politiske beslutninger træffes på et solidt vidensgrundlag, skriver formanden