samfund

Datalogisk institut på KU i verdenstop

Datalogi (DIKU) har sat KU på verdenskortet med en 11. plads på listen over verdens bedste datalogiske universiteter

Af - 23. august

DIKU er højdespringer ved ny universitetsrankning

DIKU ligger i år nr. 11 på ARWU-ranglisten (Academic Ranking of World Universities) – bedre kendt som Shanghai-ranking. Det er et kvantespring for instituttet, som i 2016 lå nr. 49, skriver Uniavisen. Samtidig er det den højeste placering, KU nogensinde har fået.

Listen baseres blandt andet på målinger af, hvor mange citerede forskere, publicerede artikler i videnskabelige tidsskrifter og nobelprismodtagere, som universiteterne har i forhold til deres størrelse.

Ud over DIKU er det kun ETH i Schweiz, der repræsenter et europæisk land på listen.

Professor og institutleder på DIKU, Mads Nielsen, er ydmyg over resultatet og forklarer, at instituttet især markerer sig ved at være bredt og internationalt citeret:

– Vi havde forventet at rykke op på listen, men nok ikke så meget. Vi er især gået frem i antallet videnskabelige citationer, så det er en koncentreret indsats igennem flere år. Det betyder, at vores forskning bliver citeret bredt i hele verden. Men det gode resultat hænger også sammen med, at vi har fået flere studerende og har forbedret vores økonomi de sidste fem år.

Ud over at give prestige, kan placeringen bruges til at lokke dygtige forskere og studerende fra hele verden til Danmark for at studere på en af de bedste datalogiske uddannelser i verden

samfund

Horizon 2020-afløser mødes med stor optimisme

Både Dansk Industri og Rektorkollegiet er positive og lægger op til et større samspil mellem erhvervslivet og universiteterne i hjemtaget af EU-midler, på baggrund af EU-Kommissionens forslag til Horizon Europe