Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Forskning i stærk fremgang på Aalborg UH

Sidste år udkom der mere end 1.200 videnskabelige publikationer fra Aalborg Universitetshospitals forskere, og hospitalet slår dermed for 7. år i træk sin egen rekord i antallet af forskningsartikler. Væksten skyldes blandt andet et tæt samarbejde med Aalborg Universitet.

Hver dag året rundt udkommer der godt 3 videnskabelige artikler, ph.d.-afhandlinger, bøger eller andre forskningsarbejder, som har forskere, der er tilknyttet Aalborg Universitetshospital, på forfatterlisten. Udgivelser som er med til at sætte sit præg på nye og bedre metoder til at diagnosticere og behandle patienter på – ikke bare i Nordjylland men i hele verden.

– Som universitetshospital er det vigtigt, at vi er på forkant med den nyeste viden, men også at vi er med til at skabe den gennem forskning. Det er en forudsætning for, at vi kan optimere vores behandlinger og helbrede sygdomme i morgen, som vi ikke kunne i går, siger professor og konstitueret forskningschef ved Aalborg Universitetshospital, Sten Rasmussen, der også er institutleder ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet.

Frugter af målrettet indsats

Den rekordstore forskningsproduktion, som hospitalet præsterede sidste år, er frugterne af en målrettet indsats fra Region Nordjylland og Aalborg Universitet, om at styrke forskningen ved Aalborg Universitetshospital.

Forskningsaktiviteten ved hospitalet har således været støt stigende i en længere årrække, og målt på såkaldte fagfællebedømte artikler, er der sket en stigning på næsten 75% siden samarbejdet med Aalborg Universitet begyndte i 2013, og Aalborg Sygehus blev til Aalborg Universitetshospital. I samme periode er det samlede antal publikationer blevet fordoblet. Også når man måler på, hvor ofte de nordjyske forskere citeres af andre forskere, ser det rigtig godt ud.

Som et nyt koncept har Aalborg Universitetshospital netop lanceret et vækstprogram, der skal udvikle forskningsmiljøer, som har potentiale til at markere hospitalet fagligt både nationalt og internationalt. Her udpeges såkaldte ”Forskningskuber”, som får en økonomisk saltvandsindsprøjtning til at komme godt fra start.

Forskning og klinik går hånd i hånd

– Vi gør meget ud af, at forskning er noget, der ikke kun foregår i et laboratorium. Forskningen skal være patientnær, for vi forsker aldrig for forskningens skyld men, fordi vi ønsker at skabe ny viden, som kommer patienterne til gavn, siger Sten Rasmussen.

Af samme grund indgår forskning også som en fast del af uddannelsen af nye læger fra Aalborg Universitet.

– Som eneste sted i landet har de studerende et helt semester med forskning. Det er en god mulighed for at prøve kræfter med forskningen, og det giver de unge læger en forståelse for, hvad der ligger til grund for den viden, de bruger, når de står med patienterne, siger Sten Rasmussen.

Videnskabelige publikationer fordelt på publikationstype på Aalborg Universitetshospital 2013-2020

Pressemeddelelsen er udsendt af: Peter Friis Jeppesen, kommunikationskonsulent, mail: pfj@rn.dk. Hele pressemeddelelsen kan læses her.

Forsiden lige nu:


Nationalmuseet: Giv os adgang til forskning og nedbryd siloer

Museer bliver ofte overset i den forskningspolitiske debat, fordi de er født i et andet ministerie. Men forskningen i museumsverden er unik og har brug for at blive lukket ind og få del i de helt lavpraktiske goder, der følger med, mener Nationalmuseet.SDU tilknytter amerikansk topforsker

Gregory Clark, en af verdens førende økonomiske historikere, rykker næste år til SDU fra University of California. Ansættelsen muliggøres af en bevilling på 10 mio. kroner fra Danmarks Grundforskningsfond.


Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.