Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Danmark og Australien præsenterer nyt globalt tech-netværk

Danmark og Australien lancerer i dag et globalt netværk af cyber- og tech-ambassadører, der skal sikre en ansvarlig, demokratisk og tryg teknologisk fremtid i samarbejde med tech-industrien.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Digitale teknologier former menneskehedens fremtid. Tempoet i den teknologiske forandring går hurtigere end nogensinde før i historien. Fremskridt inden for kunstig intelligens, kvantecomputere og højhastighedskommunikationsteknologi ændrer, hvordan vi lever, arbejder, regerer og interagerer.

Disse nye teknologier udsætter os også for nye risici – især når de bruges af autoritære stater til at undertrykke og forstyrre den internationale regelbaserede orden. Danmark og Australien fordømmer Ruslands igangværende ondsindede cyber- og desinformationskampagne i Ukraine og står sammen om at understrege vigtigheden af, at det internationale samfund opretholder den regelbaserede orden online såvel som offline.

For at sikre, at teknologiudviklingen fremmer velstand, sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder, lancerer Danmark og Australien nu et globalt netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande.

Netværket anerkender, at succes hviler på partnerskaber og samarbejde mellem regeringer og de tech-virksomheder, der designer, udvikler og implementerer den næste generation af digitale teknologier.

Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

– Nye teknologier kan skabe fantastiske fremskridt for vores samfund. Men de bringer også alvorlige risici, som vi er nødt til at tage hånd om. Cyberangreb, internetnedlukninger og spredning af desinformation truer vores velstand, frihed og tryghed. Med det nye globale netværk af cyber- og tech-ambassadører bringer vi demokratiske regeringer sammen om at bygge vores digitale fremtid på de værdier, vi tror på. Gennem samarbejde med tech-industrien vil vi inddæmme de autokratiske kræfter, der misbruger teknologi og sikre, at hele menneskeheden høster teknologiens fordele.

Australiens udenrigs- og ligestillingsminister Marise Payne udtaler:

– Adressering af de udfordringer og muligheder, som cyberspace og kritiske teknologier forårsager, kræver tillidsfulde partnerskaber mellem lande og med industrien. Dette globale netværk af cyber- og tech-ambassadører deler et mål om at teknologi bruges til at opretholde og beskytte liberale demokratiske værdier til nytte for vores samfund, økonomier og nationale sikkerhed. Vi må ikke tillade, at disse teknologier misbruges af autoritære stater til at underminere den internationale regelbaserede orden.

Baggrund

Danmark og Australien var blandt de første lande til at udpege en cyber- eller tech-ambassadør. I 2019 var Danmark og Australien for første værter for 20 ligesindede cyber- og tech-ambassadører fra hele verden til ”Cyber og Tech Retreat” i Silicon Valley for at drøfte teknologiens indflydelse på udenrigs- og sikkerhedspolitik med tech-industrien.

Teknologiudviklingen er i høj grad drevet af private virksomheder. Derfor er samarbejde med tech-virksomhederne en essentiel del af netværkets DNA. Så regeringer og tech-industri i fællesskab kan løse nogle af det 21. århundredes store udfordringer.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.

Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.