Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Styrket digitaliseringsindsats på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Aalborg Universitet

Det strategiske sigte på digitaliseringsområdet bliver stadig større på Det Tekniske Fakultet for IT og Design. Derfor udvides fakultetets dekanat, således at det fremadrettet også omfatter en prodekan for digitalisering.

Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Henrik Pedersen, dekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet, har udvidet og reorganiseret dekanatet, så det fremover – foruden dekanen selv og prodekaner for hhv. uddannelse og forskning – nu også består af en prodekan for digitalisering.

− Digitalisering er et strategisk vigtigt område for os, og det fylder mere og mere i vores opgaveportefølje. Der er således behov for et særligt fokus, bl.a. i relation til den grønne omstilling og det sundhedsvidenskabelige område. Derfor har jeg besluttet at etablere en ny prodekanstilling, hvor én person er hundrede procent dedikeret til området, forklarer Henrik Pedersen.

Torben Larsen, som hidtil har været prodekan for forskning, er udpeget til at være den nye prodekan for digitalisering. Han ser frem til at kunne koncentrere sig fuldt og helt om digitaliseringsområdet, hvor bl.a. digital infrastruktur fylder meget:

− Det er tydeligt, at forskningsparadigmerne ændrer sig i retning af at være datadrevne. Sammen med vores IT-afdeling er vi på TECH-fakultetet primus motor i at få opbygget universitetets avancerede datainfrastruktur, der kan håndtere og især beregne de enorme datamængder, der er tilgængelige for vores forskere i dag. Vi er desuden engageret i en lang række nationale og internationale tiltag, hvor vi kan yde det mest optimale bidrag ved at samle porteføljen på én person, siger Torben Larsen.

Dekanatet på Det Tekniske Fakultet for IT og Design ser fremover således ud:

  • Dekan Henrik Pedersen
  • Prodekan for forskning: Jakob Stoustrup
  • Prodekan for digitalisering: Torben Larsen
  • Prodekan for uddannelse: Louise Møller Haase

Forsiden lige nu:

Mød Danmarks 10 mest populære forskere på sociale medier

En ny liste med Danmarks mest populære forskere på LinkedIn og Twitter er netop offentliggjort. En af dem er en ung somalisk-hollandsk forsker fra KU, der både bruger sine platforme som forsker og som aktivist.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.