Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Elisabeth Bendstrup er ny klinisk lærestolsprofessor

Den lungemedicinske forskning og behandling bliver nu styrket med ansættelsen af Elisabeth Bendstrup. Hun tiltrådte som ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital d. 1. januar 2021.

Det lungemedicinske speciale spænder fra de store folkesygdomme som KOL, astma og lungekræft til de mere sjældne som for eksempel sarkoidose og idiopatisk pulmonal fibrose (IPF).

Det er især de sjældne lungesygdomme, Elisabeth Bendstrup har forsket i. I sin forskning i IPF og den nye undersøgelsesmetode ’frysebiopsi’ har Bendstrup med sin forskning skabt bedre muligheder for udredningen af de sjældne patienter. Dette har forbedret prognoserne for patienter med IPF er alvorlig de seneste 10 år.

Som klinisk lærestolsprofessor står Elisabeth Bendstrup i spidsen for den lungemedicinske forskning i Aarhus. Udover at professoratet gavner patienterne i form af forbedrede undersøgelsesmetoder og behandlingstilbud – øger det nye professorat også fokus på lungesygdomme og styrker forskningsaktiviteterne i Danmark og internationalt.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Forsiden lige nu:


Dobbeltblindhed skaber banebrydende forskning

Med Villum Experiment har VILLUM FONDEN forsøgt sig med en 100 % anonym støtteordning. Det har skabt nogle banebrydende forskningsprojekter, forklarer forskningsdirektør Thomas Bjørnholm.


Seneste artikler:


Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.