Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Forsker fra Nationalmuseet modtager Julius Bomholt-prisen

Henrik Skov Kristensen, der er dr. phil. og museumschef ved Frøslevslejrens Museum, som er en del af Nationalmuseet, modtager Julius Bomholt-prisen. Det skriver Nationalmuseet i en pressemeddelelse.

Henrik Skov Kristensen modtager prisen for bogen, ”Gerningsmænd eller ofre? Erindringen i det tyske mindretal i Sønderjylland om nazismen, verdenskrigen og retsopgøret i komparativ belysning”, der udkom i 2019. Værket blev sammen med et tidligere værk fra 2011, ”Straffelejren – Fårhus, landssvigerne og retsopgøret”, antaget som disputats og forsvaret på Syddansk Universitet 22. marts 2019. Bogen er publiceret af Historisk Samfund for Sønderjylland.

”Museumschef Henrik Skov Kristensen fortjener stor hæder for sin enestående forskning i de vanskelige sider af det tyske mindretals historie i Sønderjylland efter 1920,” siger kulturminister Joy Mogensen. ”Og med sine mangeårige erfaringer med dybtgående undersøgelser af det tyske mindretal formår han at sætte fokus på emner som erindring, skyld og følelse af uretfærdighed. Henrik Skov Kristensen fortjener stor anerkendelse for at give os en ny og unik indsigt i grænselandets komplicerede historie – og det er derfor, han får denne hæder.”

Museumschef for Frøslevlejrens museum Henrik Skov Kristensen siger:

”Æren er det fagreste træ i skoven, så jeg er naturligvis stolt over anerkendelsen af mit arbejde. Julius Bomholt-prisen er en prestigefyldt forskningspris, som viser, at et relativt empirisk snævert historisk emne kan have meget bred rækkevidde, da historien om det tyske mindretal i Danmark dybest set handler om vores alles erindringshistorie.”

På videnskab.dk kan du lytte til et interview med Henrik Skov Kristensen om hans arbejde

Det er Kulturministeriets Forskningsudvalg, der har indstillet Henrik Skov Kristensen til den fornemme pris.

Formand for Kulturministeriets Forskningsudvalg, Johs. Nørregaard Frandsen, siger:

”Henrik Skov Kristensen har gennem sine modige, dybtgående og originale studier i det tyske mindretal i Sønderjyllands erindringshistorie skabt enestående forskningsresultater, som kaster nyt lys over den såkaldte genforening og dens særlige historie. Henrik Skov Kristensen viser med sit projekt den uvurderlige forskning, der foregår på museerne i Danmark, hvor forskningens brændende platforme står midt i det materiale og den erindringshistorie, som giver ved til stædige og videbegærlige forskeres bål.”

Om Julius Bomholt-prisen 
Kulturministeriets Forskningspris, Julius Bomholt-prisen, gives for nyskabende forskning af højeste kvalitet, som anerkendelse af en fremragende forskningsindsats. Prisen uddeles én gang om året.

Prisen er indstiftet af Kulturministeriet og navngivet efter Danmarks første kulturminister, Julius Bomholt. Vinderne af Julius Bomholt-prisen modtager en medalje i bronze skabt af billedkunstner Morten Stræde.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.