Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Forskning i økologi efterlyses

Den økologiske produktion er i kraftig vækst i Danmark og det skaber et behov for øget forskning, mener flere.

Langt de fleste der køber økologisk tror produktionen er bedre for miljøet, men det er ikke nødvendigvis virkeligheden, fortæller Lizzie Melby Jespersen, der er videnskabelig medarbejder ved Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer, til DR.

Hun peger f.eks. på at dyrenes ekskrementer får lov til at blive liggende på jorden ved økologisk landbrug i modsætning til i konventionelle landbrug, hvor det bliver samlet ind og opbevaret i gylletanke:

“I stedet trænger affaldsstoffer som nitrat ned i jorden og ammoniak fordamper,” forklarer Lizzie Melby Jespersen.

Sidste år steg den økologiske produktion med 21 procent, og det skaber behov for øget viden om konsekvenserne, siger Lizzie Melby Jespersen:

“Vi skal have en nyt økologisk forskningsprogram, så vi kan få øget udbytterne, husdyrsundheden og velfærden samtidig med, at vi kan få reduceret risikoen for udvaskning og fordampning af kvælstof”

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) er enig i at det er vigtigt at få forsket i økologiens konsekvenser:

“Jeg modtager senere i dag (fre. d. 7.4., red.) 25 anbefalinger fra Det økologiske erhvervsteam, hvor jeg ved, at en af anbefalingerne er, at forskningsindsatsen skal styrkes. Jeg glæder mig til at modtage anbefalingerne og arbejder videre med dem,” siger han.

Læs hele artiklen fra DR her

Forsiden lige nu:


Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.


Seneste artikler:


Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri

Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.