Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Henning Grønbæk er ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet

Med ansættelsen af Henning Grønbæk som ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet kan både forskning og patienter se frem til en styrket indsats inden for lever-, mave- og tarmsygdomme.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Henning Grønbæks eget forskningsområde omfatter inflammatoriske leversygdomme og især non-alkoholisk fedtleversygdom. Han undersøger biomarkører, der kan sige noget om leversygdommenes sværhedsgrad og prognosen for patienten, ligesom Henning Grønbæk udfører behandlingsstudier med blandt andet mælkeproteiner. Henning Grønbæk, der også er overlæge på Aarhus Universitetshospital, beskæftiger sig desuden med primær leverkræft og såkaldte neuroendokrine tumorer, hvor universitetshospitalet har særlig behandlingsekspertise.

Som klinisk lærestolsprofessor er Henning Grønbæk ansvarlig for den kliniske forskning, der foregår mellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital inden for lever-, mave- og tarmsygdomme. Og som forskningsleder er det hans opgave at skabe synergi og samarbejde lokalt, nationalt og internationalt med henblik på at øge kvaliteten af den forskning og af den forskningsbaserede behandling, der foregår i Aarhus.

Henning Grønbæk tiltrådte stillingen som klinisk lærestolsprofessor på Institut for Klinisk Medicin den 1. december 2021.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.

Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.