Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

KU søger ny bestyrelsesformand

Den 1. januar 2020 har Københavns Universitets bestyrelse brug for tre nye eksterne medlemmer, herunder en ny formand. Jagten er derfor nu sat ind for at finde kandidater, der lever op til de formelle krav og indstillingsorganernes kompetence-ønsker.

Bestyrelsesformand Mads Krogsgaard Thomsen og medlemmerne Sine Sunesen og Kari Melby stopper i Københavns Universitets bestyrelse den 31. december 2019, når deres anden og sidste fireårige funktionsperiode udløber.

Universitetet har derfor skudt gang i en proces for at finde en ny formand og to nye eksterne bestyrelsesmedlemmer: To indstillingsorganer skal indhente forslag og indstille medlems- og formandskandidater til et udpegningsorgan, som står for den endelige udpegning.

Det er vigtigt for Københavns Universitet at have en velfungerende og bredt kompetent bestyrelse. Universitetet opfordrer derfor alle interesserede, der opfylder kravene i universitetets vedtægt og lever op til indstillingsudvalgene kompetencebeskrivelser til at indstille sig som eksternt bestyrelsesmedlem eller formand.

Læs mere om indstillings- og udpegningsprocessen.

Er det dig, universitetet har brug for?

Indstillingsorganerne har udarbejdet lister over ønskede kompetencer hos de nye medlemmer og den nye bestyrelsesformand. Da kandidaterne skal være eksterne, kan universitetets egne studerende og medarbejdere ikke komme i betragtning. Men universitetsbefolkningen er velkomne til at opfordre egnede eksterne kandidater til at indstille sig selv.

Her er hvad du skal være og kunne for at komme i betragtning til en af de snart ledige pladser i KU’s bestyrelse. Kriterierne kan dækkes på forskellig vis – en kandidat kan dække et enkelt eller flere af kriterierne:

Medlemmer:

  • Anerkendt forsker, gerne med international universitetserfaring
  • Ledelseserfaring, gerne i komplekse organisationer og på toplederniveau.
  • Erfaring med samarbejde med et politisk niveau.
  • Økonomisk indsigt og budgeterfaring på toplederniveau.
  • Kendskab til Københavns Universitet og evne til at videreformidle universitetets virke for samfundet.

Formand:

  • Gerne aktiv topleder.
  • Erfaring med strategisk ledelse af en stor virksomhed eller organisation.
  • Erfaring med samarbejde med et politisk niveau og væsentlig indsigt i samfundsmæssige forhold.
  • Erfaring med at støtte, udfordre og udvikle en daglig ledelse.

Deadline

Hvis du ønsker at indgå i bestyrelsen for Københavns Universitet skal du senest den 2. september 2019 kl. 12.00 sende et CV og en kort tilkendegivelse af ønsket om at indtræde i bestyrelsen. Der skal fremgå, om du indstiller dig udelukkende som medlem eller formand, eller om du stiller dig til rådighed for begge poster.

Du skal sende din tilkendegivelse til KU’s indstillingsorganer: Rektorsekretariatet, Nele Høgsbro, nele.hoegsbro@adm.ku.dk.

Forsiden lige nu:

Ranglisterne er på vej ud

Hvert år offentliggøres ranglister over de bedste universiteter, som har været tillagt stor magt over universiteternes prioritering. Det giver det ikke mening at underkaste universiteterne en kunstig og ensartet evaluering på tværs af traditioner, discipliner og geografi.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.