Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny professor undersøger om blåbær og vaccination gavner hjertet

Er det gavnligt for hjertepatienter at spise en masse blåbær eller få en influenzavaccination? Det søger ny professor på Aarhus Universitet Ole Frøbert svarene på i sin eksperimentelle forskning.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Ole Frøbert forsker i nye behandlingsformer af hjerte- og livsstilssygdomme. Han er blandt andet nysgerrig efter at finde ud af, hvorfor bjørne kan spise sig fede i blåbær og derefter gå i vinterhi, uden at hjertet lider skade. Derfor har han taget blodprøver af sovende bjørne og fundet bevis for, at blåbær har en positiv virkning på hjertets funktion, fordi de virker kolesterolsænkende. Ole Frøbert undersøger nu i praksis, hvorvidt blåbær i høj koncentration kan hjælpe hjertepatienter i et studie med 900 deltagere.

Den nyudnævnte professor, som også er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitetshospital og Örebro Universitetssygehus i Sverige, har i et andet studie undersøgt, om influenzavaccination reducerer risikoen for nye blodpropper og død blandt hjertepatienter. Mere end 2.500 patienter med blodprop i hjertet deltog i studiet, som afslørede, at influenzavaccination indenfor tre dage efter indlæggelse for blodprop reducerer risikoen for død af hjertesygdom det næstfølgende år med 40 procent.

Med professoratet ønsker Ole Frøbert at styrke samarbejdet omkring den eksperimentelle forskning inden for diabetes, hjertesygdom og klinisk farmakologi i Aarhus

Forsiden lige nu:


Johan Olsen modtager hæderspris 

– Han forener et aktivt forskerliv og et musikerliv i bandet Magtens Korridorer med en bred populær forskningsformidling, siger professor Anja C. Andersen.


Seneste artikler:


– Med Lomborg-æraen mistede vi ti års arbejde

DTU-professor Michael Zwicky Hauschild har oplevet, hvordan fokus på bæredygtighed har ændret sig. – Ved de fleste projekter hos DTU er broen til bæredygtighed klar, siger han.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.