Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny scanningsmetode reducerer risikoen for genoperation

Lektor Jasper Albertus Nijkamp fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får knap to mio. kr. til at udforske potentialet ved scanningsmetoden spektral microCT.

Det er ofte vanskeligt og tidskrævende for kirurgerne at vurdere, om alt det syge væv er væk, når de har opereret en kræftpatient. Det betyder i værste fald, at patienterne må genopereres. I et nyt forskningsprojekt undersøger Jasper Albertus Nijkamp mulighederne ved d​​en nye scanningsmetode, som kirurgerne kan anvende allerede under selve operationen. Her måler man hele spektret af røntgenstråler i stedet for kun den totale dosis. Metoden gør det muligt lettere at skelne kræftvæv fra det normale væv.

Ti minutter tager det. Så hurtigt kan kirurger fremover vurdere, om hele tumoren og det syge væv omkring den er fjernet under operation af kræftpatienter.

Forsiden lige nu:


Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.PET har skruet markant op for indsatsen

Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.


Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.