Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny scanningsmetode reducerer risikoen for genoperation

Lektor Jasper Albertus Nijkamp fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får knap to mio. kr. til at udforske potentialet ved scanningsmetoden spektral microCT.

Det er ofte vanskeligt og tidskrævende for kirurgerne at vurdere, om alt det syge væv er væk, når de har opereret en kræftpatient. Det betyder i værste fald, at patienterne må genopereres. I et nyt forskningsprojekt undersøger Jasper Albertus Nijkamp mulighederne ved d​​en nye scanningsmetode, som kirurgerne kan anvende allerede under selve operationen. Her måler man hele spektret af røntgenstråler i stedet for kun den totale dosis. Metoden gør det muligt lettere at skelne kræftvæv fra det normale væv.

Ti minutter tager det. Så hurtigt kan kirurger fremover vurdere, om hele tumoren og det syge væv omkring den er fjernet under operation af kræftpatienter.

Forsiden lige nu:


Millionunderskud tvinger DPU til at skære 22 stillinger

Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) på AU lider under et stort underskud på 15 millioner kroner. Sparekniven svinger nu over personalet. Det koster 22 stillinger og sætter forskningens kvalitet i farezonen.


Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.