Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny vicedirektør i Innovationsfonden

Innovationsfonden har ansat Ole Sinkjær som ny vicedirektør for Innovationsfonden fra 1. januar 2021. 

Ole Sinkjær får det ledelsesmæssige ansvar for fondens Innobooster Plus-afdeling, der dækker det populære SMV-program Innobooster og fondens erhvervsforskerordninger. Ole bliver også en del af fondens ledergruppe, der med ansættelsen af den nye vicedirektør nu er fuldtallig.

Ole Sinkjær kommer fra en stilling som afdelingschef i den internationalt orienterede og grønne virksomhed Krüger A/S, der udvikler, rådgiver om og leverer bæredygtige og teknologiske løsninger indenfor blandt andet vandrensning, biogasproduktion og ressourcegenvinding til en række kunder, herunder industrier og forsyningsselskaber.

Fondens nye vicedirektør har tidligere været ansat i Miljøstyrelsen, Arla Foods og – før skiftet til Krüger A/S – i rådgivningsvirksomheden COWI som seniorprojektleder på miljøområdet.

Stor erfaring fra det grønne område
Ole Sinkjær har stor erfaring fra en række internationalt anerkendte innovations- og demonstrationsprojekter – flere gennemført i offentlig-private innovationspartnerskaber og i samarbejde med universiteter, SMV’er og GTS-institutter. Fondens nye vicedirektør har solid erfaring fra flere forskellige sektorer – erfaringer, der bliver værdifulde for fondens indsats for at binde innovationssystemet i Danmark endnu tættere sammen som led i fondens nye strategi 2025. 

Ole Sinkjær har således markant erfaring på det grønne område, herunder cirkulær økonomi, ressourceudnyttelse og minimering af klimaeffekter, som er vigtige investeringsområder for Innovationsfonden, især i de kommende år hvor Innovationsfonden skal udmønte historisk mange midler målrettet den grønne omstilling af samfundet og erhvervslivet.

Ole Sinkjær er uddannet civilingeniør inden for Miljøteknologi og Teknisk Miljøledelse fra hhv. Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Han har derudover lederuddannelser, blandt andet Babson Executive Education i Boston.

Dygtig leder, der brænder for fondens formål
Innovationsfondens direktør, Anne-Marie Levy Rasmussen, glæder sig over ansættelsen af fondens nye vicedirektør.

– Jeg er meget tilfreds med, at Ole bliver en del af Innovationsfonden. Ole kommer med stor indsigt i og erfaring fra både industrien og forskningsverdenen, især på det grønne område, som er Innovationsfondens største og vigtigste investeringsområde. Ole er derudover en dygtig leder, som brænder for Innovationsfondens formål om at accelerere innovation, forskning og teknologi til gavn for vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Jeg er sikker på, at Ole bliver en stor gevinst for os alle, siger Anne-Marie Levy Rasmussen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.