Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Nye principper og anbefalinger om forskningsbaseret samarbejde og rådgivning

Danske Universiteter har sammen med Uddannelses- og Forskningsministeriet udarbejdet en række nye principper og anbefalinger. Principperne og anbefalingerne skal hjælpe alle parter med at forstå og udfylde deres rolle, når universiteter samarbejder med omverdenen.

Det har været helt centralt i arbejdet at sikre forskningens troværdighed og uvildighed.

Principperne kommer blandt andet som konsekvens af, at universiteterne i de senere år har udvidet og øget samarbejdet med omverdenen. De eksterne midler på universiteterne er derfor næsten fordoblet over de seneste 10 år.

Det eksterne samarbejde er værdifuldt for alle parter. Med et stigende omfang og en øget kompleksitet, er der også behov for at sætte tydelige hegnspæle, så rollefordelingen i samarbejdet fastholdes, og forskningens uvildighed bevares.

De nye principper og anbefalinger sigter på at give parterne en klar rettesnor, så de bedre kan forstå og fastholde egne roller og ansvarsområder igennem et forskningssamarbejde eller i en situation, hvor universitetsansatte forskere yder rådgivning til eksterne parter.

Læs også udtalelserne af formanden for udvalget bag principperne og rektor for Københavns Universitet – Henrik C. Wegener – og og Uddannelses- og forskningsminister – Ane Halsboe-Jørgensen – udtalelser her.

Forsiden lige nu:

939 forskere og akademiske medarbejdere opfordrer til boykot af israelske forskere

Universitetsansatte på tværs af norden, herunder 139 i Danmark, har skrevet under på en støtteerklæring, hvori de opfordrer de nordiske universiteter til at kræve våbenhvile og boykotte al samarbejde med israelske akademiske institutioner. Det puster til debatten om forskeres ret til at udtrykke sig i en særligt betændt debat.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.