Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Partnerskab skaber mulighed for 400 it-universitetsstuderende i Vejle

IT-Universitetet, AI Innovation House/DANDY Business Park og Vejle Kommune har underskrevet en hensigtserklæring om at søge politisk opbakning til at etablere en campus i DANDY Business Park og skabe mulighed for at udbyde 400 nye it-uddannelsespladser årligt.

Sådan skriver Ritzau d. 18. juni 2021.

It-kompetencer er en stærkt efterspurgt ressource i danske virksomheder. Det kan være svært at skaffe højtuddannede it-specialister i både Hovedstaden såvel som i alle andre dele af Danmark. Erhvervslivet i Trekantområdet har hårdt brug for digitale kompetencer. Derfor søger IT-Universitetet i partnerskab med AI Innovation House/DANDY Business Park og Vejle Kommune om politisk opbakning til at etablere en ny campus med i alt 1.550 nye it-uddannelsespladser ved fuld indfasning.

Det er ambitionen at skabe et inspirerende campusmiljø med tæt interaktion mellem IT-Universitetets studerende og de i alt 1.000 medarbejdere, der er beskæftiget i virksomhederne i innovationsparken DANDY Business Park. Der er i de senere år investeret 500 mio. kr. i innovationsparken, og det nyopførte AI Innovation House er det første digitale AI-fyrtårn i Danmark med live lab og adgang til 200 it-medarbejdere i samme innovationsmiljø.

”IT-Universitetet har alle dage haft et tæt samarbejde med erhvervslivet om vores uddannelser. Hvis hensigtserklæringen nyder politisk opbakning, vil vi kunne sikre de studerende en særdeles attraktiv faglig profil, der kombinerer teoretisk indsigt på højeste niveau med virksomhedsnær praksis i et af Danmarks fremmeste digitale og innovative miljøer. Det giver de studerende de bedste kort på hånden i forhold til spændende og fremtidssikrede jobmuligheder, og samtidig skaber det vækst i et område, der tørster efter digitale kompetencer. Den udvikling vil vi gerne bidrage til,” fastslår rektor på IT-Universitetet Martin Zachariasen, som samtidig understreger, at forudsætningen for, at forslaget kan blive en realitet, er, at det er fuldt finansieret, og at IT-Universitetet ikke skal reducere antallet af studiepladser i København.

Vejle i vækst

Vejle Kommune er i vækst i relation til både bosætning, studieliv og erhvervsliv. Bedre adgang til it-kompetencer er dog en afgørende forudsætning for, at den gunstige erhvervsmæssige udvikling kan fortsætte.

”Virksomhederne i og omkring Vejle har i den grad brug for it-kompetencer. Vi har blandt andet mange dygtige og innovative produktionsvirksomheder, som i de kommende år skal sætte turbo på digitaliseringen. Det vil have kæmpestor betydning at få endnu flere dygtige it-folk ud i virksomhederne.

Derfor bakker vi fra Vejle Kommune op om etableringen af en campus fra IT-Universitetet i Vejle, og vi står klar med en attraktiv studieby med en mangfoldighed af kultur- og fritidstilbud, et godt samarbejde med de øvrige uddannelsesinstitutioner med mere. Vi har allerede planlagt 350 nye studieboliger i de kommende år,” udtaler borgmester Jens Ejner Christensen.

Digitalt lokomotiv midt i Produktionsdanmark

For DANDY Business Park vil etableringen af de 400 årlige studiepladser og en campus med samlet set 1.550 it-studerende på universitetsniveau midt i innovationsparken være præcis det, der skal til for, at hele Trekantsområdet kan løfte sig til at blive Produktionsdanmarks digitale lokomotiv.

”Vi har med AI Innovation House etableret et stærkt digitalt erhvervs- og innovationsmiljø på 5.000 m2 med live labs, 200 it-medarbejdere, en matchmaker organisation samt en lang række regionale og nationale partnere, som alle efterspørger IT arbejdskraft for at sikre deres fortsatte vækst.

Dette kombineret med de mange produktionsvirksomheder i Trekantområdet, der netop peger på digitalisering, som et af de vigtigste udviklingsområder i de kommende år, gør, at vi kan se store potentialer i partnerskabet”, siger Jørgen Andersen, CEO for DANDY Business Park.

FAKTA
Partnerskabet ønsker, at IT-Universitetet opretter 400 studiepladser på bachelorniveau i Vejle og forventer, at cirka 50 pct. af de færdiguddannede bachelor-studerende vil fortsætte på en kandidatuddannelse, som IT-Universitetet også vil udbyde i Vejle.

Det betyder, at IT-Universitetets nye campus i Vejle efter fuld indfasning af både bachelor- og kandidatuddannelser vil have 1.550 ind­skrevne studerende, der producerer 1.260 studenterårsværk (STÅ) om året.

Finansieringsbehov for IT-Universitetet i form af øget grundtilskud til uddannelser og basismidler til forskning er 131 mio. kr. om året efter fuld indfasning.

En forudsætning for forslaget er, at IT-Universitetet ikke skal reducere antallet af studiepladser i København.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…


DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.