Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny sundhedsdekan på Aarhus Universitet

Til 1. december tiltræder professor, viceinstitutleder ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og overlæge ved Aarhus Universitetshospital, Anne-Mette Hvas, som dekan ved Health på Aarhus Universitet.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Aarhus Universitet finder ny sundhedsdekan i egne rækker. Professor Anne-Mette Hvas, der er udpeget som ny dekan ved det sundhedsvidenskabelige fakultetet, Health, er viceinstitutleder ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og overlæge ved Blodprøver og Biokemi ved Aarhus Universitetshospital.

Netop det dybe kendskab til universitetet og de solide bånd til den sundhedsfaglige omverden talte stærkt for valget af Anne-Mette Hvas. Det siger rektor Brian Bech Nielsen:

– Anne-Mette Hvas er skarp i sin vurdering af, hvordan Health og AU fortsat kan udvikle universitetets kerneopgaver inden for forskning og uddannelse samt sætte et endnu stærkere samfundsmæssigt aftryk, blandt andet ved at bidrage til innovation på life science-området. Hun er en dygtig leder, som evner at få folk fra forskellige enheder til at arbejde sammen, og hun har bevist, at hun kan sætte handling bag visionerne. Jeg er overbevist om, at Anne-Mette Hvas med sin indstilling og veludviklede evner til at motivere andre til at gøre deres bedste kan realisere de høje forventninger, vi har til den videre udvikling på Health, siger Brian Bech Nielsen.

Anne-Mette Hvas er 56 år, uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1994, speciallæge i klinisk biokemi i 2005 og professor i 2013. Gennem sin karriere har hun haft særlig interesse for videnskabsetik og ansvarlig forskningspraksis og er aktuelt medlem af Nævnet for Videnskabelig Uredelighed. Siden 2020 har hun været viceinstitutleder med ansvar for instituttets indsats inden for forskning og talentudvikling.

Nu glæder hun sig til at gå foran på Health.

– Som dekan skal jeg bruge al min viden og erfaring som forsker og leder til at virkeliggøre Healths visioner. Jeg ser frem til samarbejdet med institutterne på fakultetet, og jeg glæder mig til at bidrage til hele universitetets virke og mission om at skabe uddannelser i superligaen og de bedste forudsætninger for at forske, siger Anne-Mette Hvas.

Anne-Mette Hvas tiltræder som dekan efter Lars Bo Nielsen, der forlod Aarhus Universitet for at blive direktør i Lægemiddelstyrelsen i august 2021.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.