Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Samtaleterapi skal øge hjerte-patienters fysiske og psykiske trivsel

Over 150.000 danskere lever med en hjertesygdom. Med diagnosen følger ofte en svær tid, hvor mange patienter kæmper med angst, depression eller stress, som kan lede til nedsat livskvalitet og have negativ indflydelse på behandlingen af hjertesygdommen.

Bo Christensen undersøger, om problemløsende samtaler kan hjælpe patienterne til at tackle personlige kriser bedre. Hans hypotese er, at de problemløsende samtaler med egen læge vil have positiv effekt på patientens helbred – såvel fysisk som psykisk.

Projektet gennemføres i almen praksis, og ideen med problemløsende samtaler er, at patienterne hjælpes til at mestre deres hjertesygdom. Samtidig giver forskningsprojektet ny viden om sammenhængen mellem angst, depression og hjerte-kar-sygdom og om mulighederne for at øge livskvaliteten hos patienter med hjertesygdom.

Bo Christensen håber, at tilgangen efterfølgende kan udbredes til patientgrupper med andre kroniske sygdomme.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu:


Mød Danmarks 10 mest populære forskere på sociale medier

En ny liste med Danmarks mest populære forskere på LinkedIn og Twitter er netop offentliggjort. En af dem er en ung somalisk-hollandsk forsker fra KU, der både bruger sine platforme som forsker og som aktivist.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.