Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Samtaleterapi skal øge hjerte-patienters fysiske og psykiske trivsel

Over 150.000 danskere lever med en hjertesygdom. Med diagnosen følger ofte en svær tid, hvor mange patienter kæmper med angst, depression eller stress, som kan lede til nedsat livskvalitet og have negativ indflydelse på behandlingen af hjertesygdommen.

Bo Christensen undersøger, om problemløsende samtaler kan hjælpe patienterne til at tackle personlige kriser bedre. Hans hypotese er, at de problemløsende samtaler med egen læge vil have positiv effekt på patientens helbred – såvel fysisk som psykisk.

Projektet gennemføres i almen praksis, og ideen med problemløsende samtaler er, at patienterne hjælpes til at mestre deres hjertesygdom. Samtidig giver forskningsprojektet ny viden om sammenhængen mellem angst, depression og hjerte-kar-sygdom og om mulighederne for at øge livskvaliteten hos patienter med hjertesygdom.

Bo Christensen håber, at tilgangen efterfølgende kan udbredes til patientgrupper med andre kroniske sygdomme.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.