Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

SDU etablerer en Business School

Når studiestarten lyder næste gang til september, bliver det også startskuddet til åbningen af en ny Business School på SDU.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Den skal danne rammen om SDU’s erhvervsøkonomiske uddannelser, sikre relevante og efterspurgte uddannelser samt styrke samspillet mellem universitetet og samfundet – og ikke mindst erhvervslivet – yderligere.

En samlet indgang

Hvert år optager SDU over 1.000 studerende på en af de erhvervsøkonomiske uddannelser, der er fordelt på fem byer – og med den nye Business School bliver der fremover en mere tydelig indgang, når virksomheder og organisationer vil i kontakt med studerende og forskere fra det erhvervsøkonomiske område på SDU.

Det er netop ambitionen, at SDU Business School skal tage samarbejdet et skridt videre og skabe synergi både indadtil og udadtil.

Det fortæller Jens Ringsmose, der er dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor SDU Business School får til huse.

Endnu tættere samarbejde

– Vi vil gerne række ud og sætte vores viden i spil til gavn for vores omgivelser, og vi tror på, at en Business School kan være med til at styrke det gode samspil, der allerede er mellem de erhvervsøkonomiske uddannelses- og forskningsmiljøer og vores omgivelser i form af virksomheder, organisationer og samfundet i det hele taget, siger han og tilføjer:

– Målet er også, at vi hele tiden skal gøre vores uddannelser mere relevante. Og at vi, når vi interagerer endnu mere med virksomhederne og arbejdsgiverne, bliver endnu skarpere på, hvilke kompetencer og medarbejdere de efterspørger og har brug for nu og på længere sigt.

– Det forudsætter naturligvis, at vi også fremadrettet har forskning af højeste karat og en klar kobling mellem vores forskning og uddannelser.

Ifølge Jens Ringsmose vil uddannelsen fortsætte som planlagt for de studerende, der er i gang med en uddannelse, som i fremtiden bliver en del af SDU Business School, mens den tættere kobling mellem teori og praksis kan være med til at åbne for nye og flere karriereveje efter studiet.

Værdi til samfundet

Også SDU’s rektor Henrik Dam ser frem til, at universitetet får en Business School:

– Det er for SDU helt afgørende at bringe værdi til samfundet gennem forskning og uddannelse, og at arbejde med de udfordringer med hensyn til bæredygtig udvikling, som verden står overfor. Jeg glæder mig derfor til at følge udviklingen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet i arbejdet med denne vigtige dagsorden, siger han.

SDU Business School åbner officielt den 1. september 2021, hvor det er planen at fejre åbningen med et større arrangement.

Forsiden lige nu:


Mød Danmarks 10 mest populære forskere på sociale medier

En ny liste med Danmarks mest populære forskere på LinkedIn og Twitter er netop offentliggjort. En af dem er en ung somalisk-hollandsk forsker fra KU, der både bruger sine platforme som forsker og som aktivist.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.