Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Uddannelsesindsats skal øge it-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder i Danmark

En ny uddannelsesindsats støttet af Industriens Fond vil optimere cybersikkerheden i de danske små og mellemstore virksomheder. De senere år har flere rapporter og analyser nemlig vist, at cybersikkerheden i de danske små og mellemstore virksomheder er lav. Dette vil forårsage en forøget risiko for cyberangreb hos virksomhederne.

Det kan eksempelvis betyde kostbare forstyrrelser i produktionen med driftstab til følge, tyveri af intellektuelle rettigheder eller misbrug af følsomme oplysninger om både kunder, personer og produkter, som i sidste ende kan koste virksomhederne på bundlinje, kundeforhold og renommé.

Uddannelsesindsatsens støttes af Industriens Fond med et tocifret millionbeløb, og udvikles i et tæt samarbejde mellem IT-Universitet og de to rådgivningsvirksomheder Langkjaer Cyber Defence og Globeteam.

Her udvikles et evidensbaseret uddannelsesforløb, som uddanner ansatte i små og mellemstore virksomheder, så de er bedre rustet til at forebygge, identificere og håndtere cyberkriminalitet.

På IT-Universitetet glæder prorektor, Jens Christian Godskesen, sig over bevillingen fra Industriens Fond, og han ser frem til at få sat et uddannelsesforløb i gang, som han mener vil skabe et markant kompetenceløft i små og mellemstore virksomheder.

Uddannelsesforløbet vil bestå af en målrettet kombination af traditionel undervisning og online-learning. IT-Universitetet, Langkjaer Cyber Defence og Globeteam vil fra april måned forme uddannelsens endelige indhold og forløb, hvor deltagerne vil få mulighed for at sammensætte forskellige moduler, så de kan målrette uddannelsen efter behov og de konkrete udfordringer, virksomhederne står overfor.

Læs mere her:

https://www.itu.dk/om-itu/presse/nyheder/2019/cssme-kurser

Forsiden lige nu:


Millionunderskud tvinger DPU til at skære 22 stillinger

Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) på AU lider under et stort underskud på 15 millioner kroner. Sparekniven svinger nu over personalet. Det koster 22 stillinger og sætter forskningens kvalitet i farezonen.


Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.