Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Uddannelsesindsats skal øge it-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder i Danmark

En ny uddannelsesindsats støttet af Industriens Fond vil optimere cybersikkerheden i de danske små og mellemstore virksomheder. De senere år har flere rapporter og analyser nemlig vist, at cybersikkerheden i de danske små og mellemstore virksomheder er lav. Dette vil forårsage en forøget risiko for cyberangreb hos virksomhederne.

Det kan eksempelvis betyde kostbare forstyrrelser i produktionen med driftstab til følge, tyveri af intellektuelle rettigheder eller misbrug af følsomme oplysninger om både kunder, personer og produkter, som i sidste ende kan koste virksomhederne på bundlinje, kundeforhold og renommé.

Uddannelsesindsatsens støttes af Industriens Fond med et tocifret millionbeløb, og udvikles i et tæt samarbejde mellem IT-Universitet og de to rådgivningsvirksomheder Langkjaer Cyber Defence og Globeteam.

Her udvikles et evidensbaseret uddannelsesforløb, som uddanner ansatte i små og mellemstore virksomheder, så de er bedre rustet til at forebygge, identificere og håndtere cyberkriminalitet.

På IT-Universitetet glæder prorektor, Jens Christian Godskesen, sig over bevillingen fra Industriens Fond, og han ser frem til at få sat et uddannelsesforløb i gang, som han mener vil skabe et markant kompetenceløft i små og mellemstore virksomheder.

Uddannelsesforløbet vil bestå af en målrettet kombination af traditionel undervisning og online-learning. IT-Universitetet, Langkjaer Cyber Defence og Globeteam vil fra april måned forme uddannelsens endelige indhold og forløb, hvor deltagerne vil få mulighed for at sammensætte forskellige moduler, så de kan målrette uddannelsen efter behov og de konkrete udfordringer, virksomhederne står overfor.

Læs mere her:

https://www.itu.dk/om-itu/presse/nyheder/2019/cssme-kurser

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…


DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.