Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Sclerose-forsker fra Aarhus Universitet modtager europæisk pris

Morten Riemenschneider fra Aarhus Universitet modtager Young Investigator Award af The European Charcot Foundation for sit ph.d.-projekt, der har undersøgt fysisk træning som supplerende behandlingsstrategi i de tidlige stadier af multipel sklerose.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Fysisk træning på et tidligt stadie af multipel sklerose ser ud til at have en positiv effekt på det efterfølgende sygdomsforløb. Det er konklusionen på Morten Riemenschneiders ph.d.-projekt, som han præsenterede ved en international konference afholdt af The European Charcot Foundation. Resultaterne fra det kliniske studie gav ham The Young Investigator Award ved konferencen.

Morten Riemenschneider, der er fra Institut for Folkesundhed, har undersøgt et ”window of opportunity” i de tidlige stadier af multipel sklerose, hvor fysisk træning ser ud til at kunne minimere skader i nervesystemet og opbygge fysisk reservekapacitet. Det betyder, at patienter kan leve et bedre liv med deres kroniske sygdom. Fysisk træning som supplerende behandlingsstrategi ved multipel sklerose er stadig et relativt nyt fænomen, og prisen er derfor en vigtig anerkendelse til et spirende forskningsfelt.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.

Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.