Bevillingen går til udvikling af stamcelleforskning ved Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Biology, DanStem ved Københavns Universitet, skriver fonden i en pressemeddelelse.
Ambitionen er, at centerets forskningsresultater skal videreudvikles til konkrete behandlingsmuligheder for særlige typer af leukæmi og diabetes.
Pengene går til et forskningsprogram (Programme for Translational Hematology), der har til formål teste nye lægemidler, som kan få afgørende betydning for behandling af hæmatologiske sygdomme.
Professor ved DanStem og Biotech Research & Innovation Center (BRIC), Kristian Helin, er leder af det nye program og taknemmelig for bidraget:
– Vi vil gerne takke Novo Nordisk Fonden for denne støtte, der vil styrke samspillet mellem grundforskning og klinisk forskning og forhåbentlig føre til udvikling af ny behandling mod AML og MDS, siger han.
Centeret vil desuden bruge 32 mio. kr. fra det hidtidige budget til at udvikle nye metoder til bekæmpelse af diabetes.
Direktøren for centeret, Henrik Semb, understreger, at de nye tiltag vil sikre, at DanStems forskning løbende omsættes til konkrete behandlingsløsninger.
– Dette anerkender, at vores grundforskning kan omsættes til klinisk anvendelse inden for kræft og diabetes. Den nye bevilling og omfordelingen af ressourcer til translationel forskning vil styrke vores indsats for gennem prækliniske og fremtidige kliniske forsøg at udvikle nye behandlinger og kure mod hæmatologiske kræftformer og type 1 diabetes, siger han.
Det er ikke første gang, Novo Nordisk Fonden tilgodeser DanStem med en gavmild donation. I 2015 fik centeret 235 mio. kr. til at bistå grundforskningen i stamceller.
Ifølge Dagnia Looms, Head of Strategic Awards i Novo Nordisk Fonden, er der en klar hensigt med den seneste bevilling:
– Novo Nordisk Fondens vision er at forbedre menneskers helbred og velfærd. Med denne bevilling ønsker vi at bidrage til at bringe lovende forskningsresultater tættere på klinisk anvendelse og samtidig styrke Danmarks position internationalt inden for dette vigtige forskningsområde. Det endelige mål er at forbedre behandlingen af patienterne, siger hun.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdens største hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
