Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

2,8 mia fra Novo Nordisk Fonden til dansk diabetes forskning og behandling

De mange penge skal styrke diabetes indsatsen i region Syddanmark og region Midtjylland

Pengene er blevet bevilliget på et bestyrelsesmøde d. 5 september, og skal bruges til at oprette et Steno Diabetes Center ved hhv. Odense og Århus universitetshospitaler – hver med 1,4 mia i ryggen. Tidligere har fonden givet knap 3 mia. til et diabetes center i hovedstaden, der er under opførsel, og endvidere er der fra fonden indikeret en forventet beløbsramme på 700 mio. til region Nordjylland i 2017.

Med den nye centre ønsker fonden at være med at tilbyde den bedste diabetes behandling i verden:

– Med etableringen af centrene styrkes rammerne for en forbedret patientcentret behandling og forebyggelse af senkomplikationer. Endvidere styrkes forskning, uddannelse og samarbejde på tværs af sektorerne. Målet er, at de, der har sygdommen, skal leve længere og bedre, og at færre danskere skal have diabetes, siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

Pengene bliver bevilliget efter nøje overvejelse og på baggrund af udarbejdelsen af drejebøger for centrenes etablering og drift, med deltagelse af stor bredde, fra patienter til fagpersonale.

Naturligt nok vækker bevillingerne nok stor glæde i regionerne. De løber over 10 år med mulighed for forlængelse. Fonden vil finansiere de omkostninger, der dækker de supplerende aktiviteter knyttet til forebyggelse af senkomplikatio ner, klinisk forskning, tværsektorielt samarbejde og uddannelse vedrørende diabetes. Herudover vil fonden også finansiere opførelsen og indretningen af de nye brugervenlige bygninger.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.