Pengene er blevet bevilliget på et bestyrelsesmøde d. 5 september, og skal bruges til at oprette et Steno Diabetes Center ved hhv. Odense og Århus universitetshospitaler – hver med 1,4 mia i ryggen. Tidligere har fonden givet knap 3 mia. til et diabetes center i hovedstaden, der er under opførsel, og endvidere er der fra fonden indikeret en forventet beløbsramme på 700 mio. til region Nordjylland i 2017.
Med den nye centre ønsker fonden at være med at tilbyde den bedste diabetes behandling i verden:
– Med etableringen af centrene styrkes rammerne for en forbedret patientcentret behandling og forebyggelse af senkomplikationer. Endvidere styrkes forskning, uddannelse og samarbejde på tværs af sektorerne. Målet er, at de, der har sygdommen, skal leve længere og bedre, og at færre danskere skal have diabetes, siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.
Pengene bliver bevilliget efter nøje overvejelse og på baggrund af udarbejdelsen af drejebøger for centrenes etablering og drift, med deltagelse af stor bredde, fra patienter til fagpersonale.
Naturligt nok vækker bevillingerne nok stor glæde i regionerne. De løber over 10 år med mulighed for forlængelse. Fonden vil finansiere de omkostninger, der dækker de supplerende aktiviteter knyttet til forebyggelse af senkomplikatio ner, klinisk forskning, tværsektorielt samarbejde og uddannelse vedrørende diabetes. Herudover vil fonden også finansiere opførelsen og indretningen af de nye brugervenlige bygninger.
Forsiden lige nu:

Skal industrien bestemme den grønne forskning?
I SPORENE PÅ MAGTEN. Forskning har fået en hovedrolle i den grønne omstilling af samfundet. Vi undersøger, hvem og hvad der dirigerer dagsordenen.

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.