-På den måde kickstartes lovende projekter og det gavner ikke bare forskerne selv, men giver også nyt liv til dansk forskning og konturen af, hvilke store forskningstemaer vi kan forvente fremover siger Peter Munk Christiansen, der er Bestyrelsesformand i DFF i en pressemeddelelse.
Og fokus for uddelingerne er netop på det internationale og originale, hvor de yngre forskere skal være mindst 1½ år – for manges vedkommende – på et toneangivende universitet i Europa, England eller USA
– Det helt centrale bliver, at yngre forskeres idéer inden for alle videnskabelige områder nu får luft under vingerne og udvikles i tæt samarbejde med internationale elitemiljøer, slutter Peter Munk Christiansen.
Man kan se alle de støttede projekter her.
Oplagring af vedvarende energi
Men også Australien får besøg af flere af modtagerne.
Således vil Kasper Trans Møller, der er postdoc på ved institut for kemi ved Aarhus Universitet, sammen med forskere fra Curtin University i Perth i Australien udvikle metoder til at lagre termisk (varme) energi, udvundet fra koncentreret solenergi – ”concentrated solar power”. Selv om der i dag findes mange forskellige vedvarende energikilder, er det altoverskyggende problem at gemme energien fra solenergi til skyede dage eller vindenergien til dage, hvor vimplerne hænger lodret:
-Den helt store udfordring ved vedvarende energi er, at det varierer, hvor meget energi man får ud afhængig af tid og sted. Hvis vi gerne vil være uafhængige af fossile brændstoffer, er vi nødt til at blive i stand til at lagre energien fra solen eller vinden,” siger Kasper Trans Møller, i en pressemeddelelse
Endemålet er at kunne skabe ”concentrated solar power-anlæg” i industriel skala. Læs mere om Kasper Trans Møllers projekt her.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.