Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

28 yngre forskere får mulighed for at teste ideer i udlandet

Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt 41 mio. kr til 28 yngre forskere

-På den måde kickstartes lovende projekter og det gavner ikke bare forskerne selv, men giver også nyt liv til dansk forskning og konturen af, hvilke store forskningstemaer vi kan forvente fremover siger Peter Munk Christiansen, der er Bestyrelsesformand i DFF i en pressemeddelelse.

Og fokus for uddelingerne er netop på det internationale og originale, hvor de yngre forskere skal være mindst 1½ år – for manges vedkommende – på et toneangivende universitet i Europa, England eller USA

– Det helt centrale bliver, at yngre forskeres idéer inden for alle videnskabelige områder nu får luft under vingerne og udvikles i tæt samarbejde med internationale elitemiljøer, slutter Peter Munk Christiansen.

Man kan se alle de støttede projekter her.

Oplagring af vedvarende energi

Men også Australien får besøg af flere af modtagerne.

Således vil Kasper Trans Møller, der er postdoc på ved institut for kemi ved Aarhus Universitet,  sammen med forskere fra Curtin University i Perth i Australien udvikle metoder til at lagre termisk (varme) energi, udvundet fra koncentreret solenergi – ”concentrated solar power”. Selv om der i dag findes mange forskellige vedvarende energikilder, er det altoverskyggende problem at gemme energien fra solenergi til skyede dage eller vindenergien til dage, hvor vimplerne hænger lodret:

-Den helt store udfordring ved vedvarende energi er, at det varierer, hvor meget energi man får ud afhængig af tid og sted. Hvis vi gerne vil være uafhængige af fossile brændstoffer, er vi nødt til at blive i stand til at lagre energien fra solen eller vinden,” siger Kasper Trans Møller, i en pressemeddelelse

Endemålet er at kunne skabe ”concentrated solar power-anlæg” i industriel skala. Læs mere om Kasper Trans Møllers projekt her.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.