Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Danmark er tredje bedst til at hente EU midler

Dansk forskning har nu hentet over 4 milliarder kroner i EUs kasse

Danmark er det land der, målt i forhold til indbyggere, er tredje bedst til at høste midler fra den store fælles EU kasse.

Det viser den nyeste opgørelse af dansk forsknings andel af Horizon 2020 midlerne -EUs forskningsprogram.

Forskningsminister Søren Pind (V) glæder sig over at Danmark kravler en enkelt plads op af listen siden sidste opgørelse for et halvt år siden:

“Jeg ved, der er hård konkurrence om EU-midlerne. Den gode danske placering blandt EU-landene vidner om, at danske forskere og virksomheder er i den absolutte elite,” siger han i pressemeddelelse fra Udannelses- og Forskningsministeriet.

Målt i totale tal er Danmark samlet tiende bedst til at hente støttekroner hjem, og med den nye opgørelse har danske forskere nu  sammenlagt fået 4.12 milliarder kroner i støtte siden 2014. De mange penge er vigtige for dansk forskning:

“De milliarder af kroner, som Danmark har hentet hjem fra EU, er et vigtigt løft for danske forskere og virksomheder. Midlerne er med til at bringe dansk forskning og innovation op på et højere niveau til gavn for borgere og virksomheder. ”

Faldende andel
Selvom den danske placering er rigtig høj, har Danmark ikke nået sit eget mål.  Den danske andel af EUs Horizon 2020 midler er nemlig faldet, og ligger nu på 2.45 procent af de samlede midler. Det er et fald i forhold til sidste opgørelse af Horizon 2020, hvor andelen lå på 2.52 procent. Det danske mål er at ligge over 2.5 procent. Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet skyldes nedgangen at Danmark klarede sig ekstraordinært godt i de første år.

For at sikre at Danmark fastholder sin flotte position på listen er Styrelsen for Forskning og Uddannelse i færd med at udarbejde en ny strategi for området.

Næste opgørelse forventes at komme til oktober.

Læs mere om Horizon 2020 og den danske strategi hos Undervisnings- Forskningsministeriet.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.