Danmark er det land der, målt i forhold til indbyggere, er tredje bedst til at høste midler fra den store fælles EU kasse.
Det viser den nyeste opgørelse af dansk forsknings andel af Horizon 2020 midlerne -EUs forskningsprogram.
Forskningsminister Søren Pind (V) glæder sig over at Danmark kravler en enkelt plads op af listen siden sidste opgørelse for et halvt år siden:
“Jeg ved, der er hård konkurrence om EU-midlerne. Den gode danske placering blandt EU-landene vidner om, at danske forskere og virksomheder er i den absolutte elite,” siger han i pressemeddelelse fra Udannelses- og Forskningsministeriet.
Målt i totale tal er Danmark samlet tiende bedst til at hente støttekroner hjem, og med den nye opgørelse har danske forskere nu sammenlagt fået 4.12 milliarder kroner i støtte siden 2014. De mange penge er vigtige for dansk forskning:
“De milliarder af kroner, som Danmark har hentet hjem fra EU, er et vigtigt løft for danske forskere og virksomheder. Midlerne er med til at bringe dansk forskning og innovation op på et højere niveau til gavn for borgere og virksomheder. ”
Faldende andel
Selvom den danske placering er rigtig høj, har Danmark ikke nået sit eget mål. Den danske andel af EUs Horizon 2020 midler er nemlig faldet, og ligger nu på 2.45 procent af de samlede midler. Det er et fald i forhold til sidste opgørelse af Horizon 2020, hvor andelen lå på 2.52 procent. Det danske mål er at ligge over 2.5 procent. Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet skyldes nedgangen at Danmark klarede sig ekstraordinært godt i de første år.
For at sikre at Danmark fastholder sin flotte position på listen er Styrelsen for Forskning og Uddannelse i færd med at udarbejde en ny strategi for området.
Næste opgørelse forventes at komme til oktober.
Læs mere om Horizon 2020 og den danske strategi hos Undervisnings- Forskningsministeriet.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.