Science & Engineering-virksomhederne i Danmark omsatte i 2015 for 871 mia. kr. efter en stigning på 170 mia. kr. på fem år.
Med den stigning står Science & Engineering-området for 15,8% af Danmarks BNP og 40% af Danmarks samlede eksport af varer og tjenester.
Det siger en ny rapport fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV. Rapporten er en kortlægning af Science & Engineerings betydning for dansk økonomi.
Science & Engineering-virksomheder er ifølge ATV “virksomheder, der bygger deres forretning på et stærkt fundament af viden inden for ingeniørvidenskab og kompetencer inden for Science, Technology, Engineering og Math (STEM)”. Og disse virksomheder bidrager stort til Danmarks økonomi.
Alligevel er der masser af plads til forbedring på området.
“Science & Engineering er en nøgle til økonomisk vækst for Danmark”
STEM-kompetencer er derfor afgørende for dansk økonomi:
”Virksomheder med høj andel ingeniører og medarbejdere med STEM-kompetencer skaber langt højere værdi pr. medarbejder end øvrige virksomheder” skriver ATV i deres pressemeddelelse.
Den holdning er direktøren for ATV, Lia Leffland, enig i:
– Vores tal viser, at jo højere andelen af ingeniører og medarbejdere med STEM-kompetencer er i virksomheden – jo højere produktivitet, værditilvækst og eksportintensitet har den, siger hun.
På trods af Science & Engineering-områdets store rolle i dansk økonomi bringer danske Science & Technology-virksomheder ikke Danmark til tops i den internationale konkurrence.
– Vi sakker agterud i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med hvad angår teknisk forskning. Det er bekymrende eftersom teknisk forskning er en af de vigtigste byggeklodser til fremtidens velfærd, siger Per Falholt, formand for ATV’s Science & Engineering-komité i den nye rapport.
Blandt OECD-landene ligger Danmark nr. 24 på Science & Technology-området. Men det skal der laves om på, mener Per Falholt:
– Danmark har et stort, uforløst vækstpotentiale. Med denne rapport har vi støbt fundamentet for at indfri dette potentiale. Danmarks skal være blandt de fem førende Science & Engineering-regioner i verden, siger han.
Læs ATV’s rapport her
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
