Science & Engineering-virksomhederne i Danmark omsatte i 2015 for 871 mia. kr. efter en stigning på 170 mia. kr. på fem år.
Med den stigning står Science & Engineering-området for 15,8% af Danmarks BNP og 40% af Danmarks samlede eksport af varer og tjenester.
Det siger en ny rapport fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV. Rapporten er en kortlægning af Science & Engineerings betydning for dansk økonomi.
Science & Engineering-virksomheder er ifølge ATV “virksomheder, der bygger deres forretning på et stærkt fundament af viden inden for ingeniørvidenskab og kompetencer inden for Science, Technology, Engineering og Math (STEM)”. Og disse virksomheder bidrager stort til Danmarks økonomi.
Alligevel er der masser af plads til forbedring på området.
“Science & Engineering er en nøgle til økonomisk vækst for Danmark”
STEM-kompetencer er derfor afgørende for dansk økonomi:
”Virksomheder med høj andel ingeniører og medarbejdere med STEM-kompetencer skaber langt højere værdi pr. medarbejder end øvrige virksomheder” skriver ATV i deres pressemeddelelse.
Den holdning er direktøren for ATV, Lia Leffland, enig i:
– Vores tal viser, at jo højere andelen af ingeniører og medarbejdere med STEM-kompetencer er i virksomheden – jo højere produktivitet, værditilvækst og eksportintensitet har den, siger hun.
På trods af Science & Engineering-områdets store rolle i dansk økonomi bringer danske Science & Technology-virksomheder ikke Danmark til tops i den internationale konkurrence.
– Vi sakker agterud i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med hvad angår teknisk forskning. Det er bekymrende eftersom teknisk forskning er en af de vigtigste byggeklodser til fremtidens velfærd, siger Per Falholt, formand for ATV’s Science & Engineering-komité i den nye rapport.
Blandt OECD-landene ligger Danmark nr. 24 på Science & Technology-området. Men det skal der laves om på, mener Per Falholt:
– Danmark har et stort, uforløst vækstpotentiale. Med denne rapport har vi støbt fundamentet for at indfri dette potentiale. Danmarks skal være blandt de fem førende Science & Engineering-regioner i verden, siger han.
Læs ATV’s rapport her
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
