Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Danske forskere publicerer færre kvalitetsartikler

Bedst i verden til videnskabelig publicering er Kina og USA

I 2017-tabellen lå Danmark på en europæiske 11.plads og som nummer 21 på verdensplan. I den seneste måling fra 2018 har danske forskere produceret færre artikler end året før, og er dermed faldet en plads ned både globalt og på europæisk plan. Vi ligger nu henholdsvis på en 12. og 22 plads. Dermed ligger vi dårligere end lande som Holland, Sverige og Rusland, men foran fx Polen og Norge.

Ved at undersøge artikler i de 82 vigtigste tidsskrifter har Nature udgivet deres publiceringsindex for 2018. De 82 tidsskrifter er valgt dels ud fra hvor ofte de bliver citeret, men også ud fra en subjektiv vurdering i Nature Index’ panel af forskere. Sidste år var kun 68 tidsskrifter med i beregningen.

De vigtigste lande i verden når man ser på publikationer er ikke overraskende USA, Kina og Tyskland. Det er i den sammenhæng bemærkelsesværdigt at Kinas publiceringsindex er steget med over 13% i toneangivende tidsskrifter i forhold til året før.

Fjerde og 5. pladsen indtages af hhv England og Japan.

Øverst på listen over velpublicerende institutioner ligger Chinese Academy of Sciences, efterfulgt af Harvard University og Max Planck society. KU ligger på en 85. plads.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.