Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Forskningsskib bidrager til fund af ligdele fra dræbte Kim Wall

Aarhus Universitets forskningsskib Aurora hjalp til i sagen om den dræbte journalist

http://bios.au.dk/forskning/faciliteter/forskningsskibet-aurora/presse/

Sagen om drabet på Kim Wall har været svær at undgå i medierne i løbet af de sidste par måneder. For et par uger siden førte inddragelsen af Aarhus Universitets forskningsskib, Aurora, til vigtige fund i sagen.

Den svenske journalist, Kim Wall, skulle lave en reportage fra danske Peter Madsens ubåd torsdag d. 10. august, men blev meldt savnet natten til fredag, da hun ikke kom hjem.

Politiet har siden da efterforsket sagen (og fået bekræftet Kim Walls død) mens den drabssigtede ubådskaptajn Peter Madsen tilbageholdes.

Efter fundet af en torso, der tilhørte Kim Wall, har politiet søgt efter flere ligdele i området omkring Køge Bugt. Politiet hyrede forskningsskibet Aurora og dets mandskab, der i starten af oktober bidrog til ny viden i drabssagen, skriver Omnibus.

Ved hjælp af avanceret forskningsudstyr, der bl.a. kan beregne strøm- og vindforhold, samt et samarbejde med meteorologer, dykkere og sporhunde, kunne Aurora i starten af oktober bjærge flere ligdele.

Det drejede sig om Kim Walls hoved og ben, der bragte politiet videre i opklaringen af sagen. Politiet fortsætter eftersøgningen af flere ligdele i området. Skibet Aurora skal ikke deltage i den videre søgning, men fik understreget vigtigheden af forskning i ordet efterforskning.

Læs mere om Auroras deltagelse i eftersøgningen

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.