Sagen om drabet på Kim Wall har været svær at undgå i medierne i løbet af de sidste par måneder. For et par uger siden førte inddragelsen af Aarhus Universitets forskningsskib, Aurora, til vigtige fund i sagen.
Den svenske journalist, Kim Wall, skulle lave en reportage fra danske Peter Madsens ubåd torsdag d. 10. august, men blev meldt savnet natten til fredag, da hun ikke kom hjem.
Politiet har siden da efterforsket sagen (og fået bekræftet Kim Walls død) mens den drabssigtede ubådskaptajn Peter Madsen tilbageholdes.
Efter fundet af en torso, der tilhørte Kim Wall, har politiet søgt efter flere ligdele i området omkring Køge Bugt. Politiet hyrede forskningsskibet Aurora og dets mandskab, der i starten af oktober bidrog til ny viden i drabssagen, skriver Omnibus.
Ved hjælp af avanceret forskningsudstyr, der bl.a. kan beregne strøm- og vindforhold, samt et samarbejde med meteorologer, dykkere og sporhunde, kunne Aurora i starten af oktober bjærge flere ligdele.
Det drejede sig om Kim Walls hoved og ben, der bragte politiet videre i opklaringen af sagen. Politiet fortsætter eftersøgningen af flere ligdele i området. Skibet Aurora skal ikke deltage i den videre søgning, men fik understreget vigtigheden af forskning i ordet efterforskning.
Læs mere om Auroras deltagelse i eftersøgningen
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.