Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Danmarks første professor i computerspil

“Der et stort behov i samfundet for at forstå, hvordan computerspil fungerer på godt og ondt, og hvad de gør og ikke gør”

IT Universitetet har netop udnævnt Espen Aarseth til professor i computerspil. Hans udnævnelse bliver den første af slagsen i Danmark og det er i høj grad Espen Aarseths egen fortjeneste, at han nu kan kalde sig professor for et helt nyt område.

Den nyudnævnte professor har været tilknyttet ITU siden 2003 og hans professorat er resultatet af over 15 års strategisk satsning på spilforskningen i ITU regi, der med tiden er blevet anerkendt som selvstændig akademisk disciplin:

“I dag findes der måske 50 forskellige konferencer og tidsskrifter om spilforskning, vi har uddannelseslinjer i spil, og der findes en international forskningskultur, som giver spilforskere helt andre muligheder for støtte og netværk, end man havde dengang “

Siger den nyudnævnte professor. Han mener dog at der er god grund til at fortsætte forskningen på området:

“Der et stort behov i samfundet for at forstå, hvordan computerspil fungerer på godt og ondt, og hvad de gør og ikke gør. Fører spil til vold, aggression, afhængighed, læring, sundhed, og så videre? Der er vældig mange spørgsmål om, hvad spil gør ved os, som vi har stillet os selv i 35 år, og som stadig ikke er besvaret godt nok.”

Espen Aarseth holdt sin tiltrædelsestale på tirsdag d. 4. april kl. 14. Læs mere om arrangementet her.
Han var gæst i P1 Morgen 5. april – hør interviewet
Politiken besøgte hans kontor på dagen for hans tiltrædelse  (for abonnenter)

Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.