En ny akkrediteringsrapport som har til formål at vurdere om uddannelsesinstitutionener selv kan foretage kvalitetssikring af sine uddannelser, påpeger en række mindre velfungerende områder på Københavns Universitet. Den fastslår blandt andet, at universitetet ikke har sikret, at undervisningen har været tilstrækkelig forskningsbaseret.
I værdigrundlaget for Københavns Universitets står der ellers, at uddannelsesindhold er baseret på forskning, og at alle niveauer er vejledt og undervist af aktive forskere. Men det mener forfatterne bag rapporten ikke, at universitet lever op til.
-Dels har der imellem uddannelsesevalueringerne hvert sjette år ikke været et systematisk, løbende informationsflow og dermed et ledelsesmæssigt overblik, og dels har udvælgelsen af eksperter og deres opdrag i forbindelse med uddannelsesevalueringerne ikke sikret en ekstern vurdering af forskningsbaseringen. Endelig er nogle kvalitetsstandarder i praksis ikke tilstrækkeligt ambitiøse, lyder det i rapporten.
Ikke helt overraskende er rapporten dårligt nyt for Københavns Universitet. En positiv akkreditering ville have betydet, at universitetet kunne oprette nye uddannelser uden at skulle igennem omfattende godkendelseprocesser, og at eksisterende uddannelser ikke kunne lukkes af akkrediteringsinstitutionen, ifølge Uniavisen.
Den endelige rapport giver i stedet universitetet en såkaldt betinget positiv akkreditering, som blandt andet betyder, at alle nye uddannelser skal godkendes, der skal foretages evalueringer, foregå løbende monitorering af undervisningens forskningsbasering, og så skal der udformes en plan for, hvordan problemerne løses.
Rapporten er dog, ifølge prorektor for uddannelse Lykke Friis langt fra en katestrofe for Københavns Universitet, .
-KU behøver ikke at gennemføre store ændringer, men skal i den kommende tid dokumentere praksis. Det giver os arbejdsro til at fokusere på uddannelseskvaliteten, siger hun ifølge Uniavisen.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.