Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Minister: Større samarbejde mellem universiteter og private fonde

Fondene spiller en stor rolle i finansiering af forskningen – det kalder på tæt samarbejde

Når flere penge kommer fra private fonde, kalder det på øget samarbejde med universiteterne

– Private fonde spiller en stadig større rolle for finansieringen af universiteternes forskning. Og der har i debatten lydt, at der er risiko for, at man som forsker tvinges til at orientere sin forskning mod projekter, der kan støttes af de private fond, hedder det blandt andet i indlægget.

Derfor slår Søren Pind på tromme for, at det vil være en fordel at skabe øget samarbejde, så universiteterne får mulighed for at dække hele bredden af faglige retninger, og fondenes prioriteringer dermed ikke påvirker universiteternes strategiske frihed.

På den måde kan man også imødegå kritikken af at forskningsfriheden i Danmark er under pres, blandt andet fordi en britisk undersøgelse for nylig placerede Danmark langt ned på listen over nationernes forskningsfrihed.

Den diskussion afviser Ministeren i indlægget ved at henvise til en dansk 2. plads i forskningsfrihed i en undersøgelse lavet af European University Association, og understreger på ny sin tidligere pointe om at forskningsfrihed har stor betydning.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.