Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Minister: Større samarbejde mellem universiteter og private fonde

Fondene spiller en stor rolle i finansiering af forskningen – det kalder på tæt samarbejde

Når flere penge kommer fra private fonde, kalder det på øget samarbejde med universiteterne

– Private fonde spiller en stadig større rolle for finansieringen af universiteternes forskning. Og der har i debatten lydt, at der er risiko for, at man som forsker tvinges til at orientere sin forskning mod projekter, der kan støttes af de private fond, hedder det blandt andet i indlægget.

Derfor slår Søren Pind på tromme for, at det vil være en fordel at skabe øget samarbejde, så universiteterne får mulighed for at dække hele bredden af faglige retninger, og fondenes prioriteringer dermed ikke påvirker universiteternes strategiske frihed.

På den måde kan man også imødegå kritikken af at forskningsfriheden i Danmark er under pres, blandt andet fordi en britisk undersøgelse for nylig placerede Danmark langt ned på listen over nationernes forskningsfrihed.

Den diskussion afviser Ministeren i indlægget ved at henvise til en dansk 2. plads i forskningsfrihed i en undersøgelse lavet af European University Association, og understreger på ny sin tidligere pointe om at forskningsfrihed har stor betydning.

Forsiden lige nu:

Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.