Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Novo Nordisk Fonden giver 400 mio. til udvikling af life science

Pengene går til et nyt institut, som skal støtte iværksættere og talentfulde forskere

Selv om dansk life science har et højt niveau, findes der stadig mange ideer og resultater, der kan bringes i spil, hvis bare de får en hjælpende hånd, det mener Novo Nordisk Fonden.

Ud fra den betragtning kaster Fonden nu knap 400 mio. kr efter etableringen af “Bioinnovation Institute”, der over de næste 10 år skal stille udviklingsfaciliteter, erfaring og risikovillig kapital til rådighed.

-Formålet er at støtte innovative iværksættere og talentfulde forskere i videreudviklingen af forskningsprojekter til nye løsninger, der har et potentiale til at bekæmpe sygdomme, forbedre sundhed eller bevare naturens ressourcer til gavn for den enkelte og for samfundet,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden ifølge en pressemeddelelse.

Planerne med at stifte instituttet er ikke ligefrem noget fonden har skabt hen over natten, fortæller Steffen Lüders, Head of Communication and Stakeholder Relations i Novo Nordisk Fonden til sciencereport

-Planerne har været undervejs i over to år. I processen har vores udviklingsteam haft en dialog med en lang række af de vigtigste interessenter, som er involveret i innovation og life science i Danmark, og vi har besøgt en række af de mest betydningsfulde initiativer af samme slags i udlandet for at lære af andres erfaringer.

Alle er velkomne
Det er et bredt spektrum af mennesker, der vil blive velkommen på instituttet. Således kan danske forskere og iværksættere fra både universiteter, hospitaler og virksomheder – ligeså vel som også internationale forskere – få adgang.

– Vi håber at kunne markere Danmark som et stærkt nordeuropæisk kraftcenter for modning af life science-forskning og start-ups, så investorer fra ind- og udland vil se dansk life science som et attraktivt område at investere i. Derved kan løsningerne blive til gavn for alle og på sigt skabe nye virksomheder og arbejdspladser,” siger Sten Scheibye.

Man er i øjeblikket i gang med at ansætte en ledelse, og når instituttet åbner i løbet af 2018, vil man begynde at indsluse forskere, fortæller Steffen Lüders til Science Report. Dermed bliver der også mulighed for forskere for at finde støtte.

-Man skal (som forsker, red.) tage en dialog med centeret, når det er etableret i løbet af 2018. Vi vil afholde informationsmøder om mulighederne i BII i begyndelse af det nye år, og vi forventer, at de første modtagere af vores ”Proof of concept” er på plads inden udgangen af 2018.

I første omgang vil instituttet have fokus på at teste lovende projekter i et accelerationsforløb, hvor de gode forskningsideer videreudvikles, og der udarbejdes udviklingsplaner. Desuden vil de understøtte projekter, hvor der allerede er lavet et start-up selskab. Hjælpen bliver blandt andet i form af finansiering, juridisk rådgivning og adgang til ekspertnetværk.

I løbet af et par år vil instituttet øge fokus på at tiltrække forskere fra universiteter og hospitaler for at skabe tværfaglig forskning og udvikling af ideer, samt støtte start-ups der er så veletablerede, at de allerede har hentet eksterne penge hjem.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.