Efter mange år som professor på Institut for Økonomi, kan Niels Haldrup nu starte et nyt kapitel som frontfigur for instituttet, fremgår det af AU’s nyheder.
Niels Haldrup fik sin Ph.D i Økonomi ved Aarhus Universitet i 1993 og har været ansat på Institut for Økonomi lige siden. I 1999 blev han professor og i perioden 2001-2007 var han medlem af Forskningsrådet for Samfund og Erhverv. Siden 2007 har han været centerleder på grundforskningscentret CREATES.
Siden professor Carsten Sørensen opsagde stillingen i foråret, har dekanen Thomas Pallesen fungeret som konstitueret institutleder. Til efteråret bliver stillingen slået op igen, og Niels Haldrup vil være blandt de ansøgere, der bliver taget i betragtning til at varetage posten fast fremover.
Dekan Thomas Pallesen er glad for, at Niels Haldrup afløser ham som konstitueret leder:
– Niels er en meget dygtig forsker med en imponerende forsknings- og undervisningserfaring bag sig. Han vil kunne bidrage med værdifulde erfaringer fra sin tid som sektionsleder og centerleder. Jeg er ikke alene meget glad for, at Niels har sagt ja til stillingen, men jeg er også sikker på, at han er den rigtige person til dette vigtige og udfordrende job. Jeg håber, at hele instituttet vil støtte Niels i hans bestræbelser på at lede instituttet og bevare dets nuværende styrker og udnytte dets store potentiale, siger han.
Forsiden lige nu:

Mikroskopisk orm kan gøre os klogere på os selv
En 0,05mm ledorm bestående hovedsageligt af hjerne og penis kan være nøglen til at forstå nogle af evolutionens gåder – og give ledetråde til at forstå os selv. Lektor Katrine Worsaae har lagt ledormens genetiske puslespil og fundet de første svar på ’down-sizing’.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.