Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Ny leder på Institut for Økonomi

Professor Niels Haldrup indsat som konstitueret leder på Institut for Økonomi

Niels Haldrup fungerer nu som konstitueret leder på Institut for Økonomi

Efter mange år som professor på Institut for Økonomi, kan Niels Haldrup nu starte et nyt kapitel som frontfigur for instituttet, fremgår det af AU’s nyheder.

Niels Haldrup fik sin Ph.D i Økonomi ved Aarhus Universitet i 1993 og har været ansat på Institut for Økonomi lige siden. I 1999 blev han professor og i perioden 2001-2007 var han medlem af Forskningsrådet for Samfund og Erhverv. Siden 2007 har han været centerleder på grundforskningscentret CREATES.

Siden professor Carsten Sørensen opsagde stillingen i foråret, har dekanen Thomas Pallesen fungeret som konstitueret institutleder. Til efteråret bliver stillingen slået op igen, og Niels Haldrup vil være blandt de ansøgere, der bliver taget i betragtning til at varetage posten fast fremover.

Dekan Thomas Pallesen er glad for, at Niels Haldrup afløser ham som konstitueret leder:

– Niels er en meget dygtig forsker med en imponerende forsknings- og undervisningserfaring bag sig. Han vil kunne bidrage med værdifulde erfaringer fra sin tid som sektionsleder og centerleder. Jeg er ikke alene meget glad for, at Niels har sagt ja til stillingen, men jeg er også sikker på, at han er den rigtige person til dette vigtige og udfordrende job. Jeg håber, at hele instituttet vil støtte Niels i hans bestræbelser på at lede instituttet og bevare dets nuværende styrker og udnytte dets store potentiale, siger han.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.