I næste uge introducerer lobbyorganisationen, Finans Danmark, instituttet ”Danish Finance Institute” (DFI), som er et initiativ, der skal udskrive donationer til finansielle eliteforskere, skriver FinansWatch.
Instituttet får ikke en fysisk placering, men skal støtte op om de finansielle forskningsmiljøer ude på universiteterne:
– Vi vil gerne kunne tiltrække de dygtigste forskere i finansiering til Danmark og skabe et finansielt forskningsmiljø i verdensklasse. Kan vi det, kan vi udklække endnu bedre kandidater i finansiering, som er en vigtig del af råstoffet i vores sektor. Det er godt for os som kreditinstitutter og vil være med til at understøtte vækst og beskæftigelse i samfundet. Derfor har Finans Danmark valgt at bidrage til Danish Finance Institute, siger Finans Danmarks bestyrelsesformand og Nykredits koncernchef Michael Rasmussen til Finanswatch.
Konkret drejer det sig om ca. 8 mio. kr. årligt i en 10-årig periode. Donationerne skal blandt andet bruges til at gøre forskernes lønninger mere attraktive og konkurrencedygtige i forhold til finansielle forskningsmiljøer i udlandet. Derudover skal en del af pengene bruges til at uddele publikationsbonusser til forskere, der får deres resultater udgivet i nogle af de førende videnskabelige tidsskrifter inden for finansområdet.
Initiativet får en varm velkomst på universiteternes institutter for finans:
– Vi synes, det er et meget prisværdigt initiativ fra bankerne. Det er vigtigt at få de bedste forskere, fordi det også giver den bedste undervisning, hvilket igen giver de bedste kandidater til sektoren og det øvrige erhvervsliv. Samtidig vil det også kunne give en mere kvalificeret offentlig debat om finansielle spørgsmål, når vi får styrket det finansielle forskningsmiljø i Danmark, siger professor Søren Hvidkjær, der er leder af Institut for Finansiering ved Copenhagen Business School og kommende direktør for Danish Finance Institute.
På Aarhus Universitet har man allerede mærket effekten af den nye ordning, som efter planen skal tiltrække de allerbedste forskere fra udlandet:
– Vi har ansat to nye adjunkter, som allerede fra i år vil få glæde af DFI’s tilskudsordning. Der er tale om internationale topforskere, så donationerne fra DFI ser ud til at få en positiv betydning for vores forskningsmiljø, der bedre vil kunne konkurrere med det internationale jobmarked, siger sektionsleder for Finans på Aarhus Universitet, Tom Engsted.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.