Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Professor Hans Erik Bøtker modtager Novo Nordisk Fonden-pris på 1,5 mio. kr

Professor i hjertemedicin Hans Erik Bøtker har i mere end 30 år forsket i helbredelsen af hjertesygdomme. Det har bl.a. meget andet ført til udviklingen af en metode, hvor man med en simpel blodtrykmanchet kan holde hjerter i live i ambulancen på vej til hospitalet, skriver Novo Nordisk Fonden på deres hjemmeside.

For sin fremragende forskningsindsats modtager Hans Erik Bøtker Marie og August Krogh Prisen, som hvert år tildeles en fremragende dansk, sundhedsvidenskabelig forsker. Prisen uddeles af Novo Nordisk Fonden og Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) og er på 1,5 mio. kr, heraf 250.000 i personlig pris.

Forsiden lige nu:

Derfor er Niels Bohr verdens bedste menneske – og forsker

Science Report er gået bag om premieren på “Niels Bohr: Verdens bedste menneske” og giver svar på, hvordan Niel Bohr trodsede krig og kaos og satte det største danske aftryk nogensinde i den globale forskningsverden. Her er hvorfor han stadig er ideal for forskere.


Flere permanente forskningsmidler vil give en bedre balance

Der skal rettes op på de forskningsmæssige skævheder, hvis potentialet i dansk forskning skal udnyttes til fulde, understreger den akademiske fagforening DM og peger på to barrierer i diskussionen om fordeling af forskningsmidler.


Seneste artikler:

Danske forskere får gennembrud: Vil lave plexiglas af træflis

Danskudviklet cellefabrik kan på sigt erstatte olie i plexiglas. Det kan blive startskuddet til et bæredygtigt gennembrud og håndsrækning til virksomheder i den forurenende kemikalieindustri, forklarer seniorforsker Sheila Ingemann Jensen.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.