Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

RUC’er bliver ny formand for nordisk fagligt selskab for statskundskab

Lektor Flemming Juul Christiansen fra RUC er blevet valgt som formand for NoPSA

Flemming Juul Christiansen er ny formand for NoPSA.

NoPSA er et fagligt fællesskab mellem Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, som arbejder for at sætte fokus på statskundskab som videnskabelig disciplin og støtte op omkring et nordisk samarbejde mellem forskerne inden for feltet.

På NoPSA’ kongres i Odense i august blev det besluttet, at Flemming Juul Christiansen skal besidde formandsposten frem til 2020, mens adjunkt Tina Øllgaard Bentzen er blevet valgt til sekretær. De er begge ansat ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet.

Den nye formand, som i den foregående periode var almindeligt medlem af NoPSA-boardet, finder det nordiske samarbejde vigtigt for forskningsfeltet:

– De nordiske lande har fortsat meget til fælles, som gør det relevant at samarbejde forskningsmæssigt. Der er en stigende opmærksomhed om de nordiske landes politik og kultur både internt i Norden og internationalt, siger han.

Sammen med resten af boardet, skal han varetage NoPSA’s hovedopgaver, som er at udgive tidsskriftet Scandinavian Political Studies, bakke op om nordiske kandidater til styrelsesposter i europæisk og international kontekst samt at planlægge den næste kongres, som finder sted i Reykjavik i 2020.

Læs mere om Flemming Juul Christiansens forskningsaktiviteter og publikationer her.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.