En rapport bestilt af Aalborg universitet og udført af Iris group, viser at virksomheder, der gennem de sidste 8 år har samarbejdet med universitet, har haft en vækst i produktivitet på 12,5 procent mere end sammenlignelige virksomheder uden et samarbejde.
I kroner og ører beløber det sig i perioden 2005-2013 til godt 2 mia. kroner om året for de undersøgte virksomheder. Det er især de små og mellemstore virksomheder, der nyder godt af samarbejdet, hvor godt 70% af angiver at samarbejdet fører til nye produkter, mens ca. ligeså mange mener, det fører til en forbedring af eksisterende produkter.
Gevinsten kommer dog ikke lige med det samme – der går i snit 2 år før samarbejdet giver sig udslag i nye produkter, hvilket skyldes det tager tid at omsætte ny viden til nye produkter og bringe dem på markedet. Men allerede fra 3. år oplever samarbejdende virksomheder en produktivitetsvækst, der er højere end ikke-samarbejdende virksomheder.
Rapporten ser også på offentlige virksomheder, hvor der indgås 400-500 samarbejdsaftaler om året med Aalborg universitet. Næsten 90 procent af de offentlige samarbejdspartnere mener, at de i høj eller nogen grad har fået tilført ny inspiration og faglige kompetencer.
Rapporten her er bestilt af Aalborg universitet, men et litteraturstudie fra tænketanken DEA fra september 2016 viser samme tendens til øget innovation og bedre bundlinie hos virksomheder, der samarbejder med forskningsinstitutioner.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.