Forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind er på vej rundt i landet for at møde de studerende på landets uddannelsesinstitutioner.
Ovenpå sidste uges oplæg til en ny bevillingsreform for landets uddannelsesinstitutioner, har Søren Pind nu indledt en rundtur, hvor han vil vi dialog med de studerende.
Turen startede i Aabenraa og Kolding mandag d. 8. maj og torsdag d. 11. er ministeren i Midtjylland, Randers og Silkeborg.
Målet med møderne er, at give de studerende mulighed for at komme med deres input til ministerens arbejde.
Søren Pind vil bl.a. gerne høre, om de studerende synes, de får nok ud af undervisningen, og om uddannelsessystemet gør nok for at ruste dem til kampen mod det meget omtalte “fake news”
– Danske studerende har nøglerne til fremtiden for dette land. Det er derfor afgørende, at vi har rigtig gode uddannelser, ellers ødelægger vi selve fundamentet for Danmarks fremtidige vækst og velfærd. Derfor tager jeg nu rundt og møder en masse studerende og undervisere landet over. Dels for at vende, hvad mine tanker er, og dels for at høre, hvad de reelt oplever på deres studier, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ifølge ufm.dk.
Den indledende forårsrundtur i det jyske bliver fulgt op af en tur til resten af landets regioner i efteråret.
De præcise datoer vil blive annonceret via Uddannelses- og Forskningsministeriets Facebook side.
Forsiden lige nu:

49 skæve forskningsideer får økonomisk støtte af fond
Villum Fonden Experiment-program har uddelt bevillinger til i alt 49 skæve forskningsprojekter for en samlet værdi af 97 millioner kroner.

Lundbeckfonden giver millioner til forsker: Vil finde kuren på hidtil uhelbredelig sygdom
RNA-forsker Ulf Andersson Vang Ørom har gjort en banebrydende opdagelse i mus i jagten på en kur til Huntingtons sygdom. Nu fortsætter arbejdet i menneskehjernevæv.

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer
De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.