Antallet af optagne på de lange videregående uddannelser er de sidste 5 år steget med over 6000. Hver gang tallene stiger, bliver det udråbt som en triumf. For Danmark har brug for uddannet arbejdskraft. Spørgsmålet er så bare, om det er det, vi får.
Ifølge en rundspørge som magisterforeningen har lavet med knap 800 undervisere på videregående uddannelser, svarer knap 2/3 dele, at det øgede antal studerende har resulteret i, at flere ikke har det nødvendige faglige niveau. Godt 1/3 af underviserne har følt sig nødsaget til at sænke niveauet i deres undervisning.
Dermed peger undersøgelsen på et problem, som ifølge administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias, bør tages ganske alvorligt:
– Det nytter jo ikke noget, at vi knækker ryggen på unge, der fra starten af ikke burde være på universitetet, eller hvis undervisere må sænke det faglige niveau for at være i øjenhøjde med de studerende
Mange fag på universiteterne har ikke nogen adgangsbegrænsninger, og selv om universiteterne forsøger at stille krav, er der ikke altid ansøgere nok til at det er muligt. Som det fx gør sig gældende på Aalborg universitet. I 2015 bekendtgjorde de, at der ville komme adgangsbegrænsninger på bacheloruddannelserne, men de er endnu ikke indført over hele linjen, da der er for få ansøgere, som Lone Vestergaard, der er studiechef på AAU siger til Magisterbladet
– Den adgangkvotient, der bliver lagt, i forhold til hvem der kommer ind, er jo – det må man bare erkende – et spørgsmål om ansøgere.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
