Beder man en tilfældig studerende svare på spørgsmålet om ”Det er svært for mig at leve op til det faglige niveau på studiet”, er 67% uenige eller meget uenige.
Det er et stort problem, mener Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.
– Jeg har fra dag ét her i ministeriet sagt, at jeg synes, det skal være svært at være studerende. Uddannelserne skal udfordre de unge, så de bliver motiverede til at lære så meget som muligt gennem deres studier. Når så mange af de studerende ikke synes, de har svært ved at leve op til det faglige niveau, så tyder det på, at vi har et behov for at løfte niveauet, lyder det i en pressemeddelelse
Det er tilsyneladende ikke nemt at være studerende. Meldingen kommer nemlig kun kort tid efter Søren Pind udtrykte tilfredshed med, at de studerende nu bruger i gennemsnit 5,6 time mere om ugen på deres studie , i øvrigt ud fra samme undersøgelse (Eurostudent), der nu viser, at studiet for mange ikke er udfordrende nok.
Mindst udfordret er studerende på professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelserne, hvor under 10 % finder det svært, at leve op til det faglige niveau, mens det gælder for 18% af de bachelorstuderende. Læs mere her.
Forsiden lige nu:

Dansk professors fluorid-forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Dansk hjerneforskning får central plads i europæisk samarbejde
Det danske medlemskab af EBRAINS sætter en tyk streg under Danmarks position inden for neurovidenskab, neurologi og computerscience.

Steffen Petersen: – Min vejleder tryglede mig om at blive forsker
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Professor Steffen Petersen var aldrig blevet forsker, hvis det ikke havde været for en meget insisterende vejleder.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.