Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Syddansk Universitet opretter ny ingeniøruddannelse i Sønderborg

NY UDDANNELSE: Kommende mangel på ingeniører har fået ingeniørslugende virksomheder til egne lommer, for at starte ny uddannelse op.

Allerede i 2020 vil der mangle godt 1400 ingeniører i området omkring Sønderborg, der tæller virksomheder som Danfoss og Linak med samlet i omegnen af 8500 ansatte i Danmark – her af mange ingeniører, og en omsætning på godt 42 mia.kr.

Forventningen er at de 600 ingeniører vil være til at finde, men det giver stadig en mangel på 800 specialiserede medarbejdere, som kan være svære at skaffe til Sønderjylland, viser blandt andet en nylig rapport.

Det er nu ikke en helt ny ide at skaffe en ingeniøruddannelse til Sønderborg, hvor SDU i forvejen har afdelinger. Allerede for 2 år siden rettede formand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, henvendelse til SDU, og nu har Sønderborg kommune, Region Syddanmark og SDU i samarbejde med Linak og Danfoss stablet 176 mio. på benene til Center for Industriel Elektronik. Danfoss og Linak støtter hver med 35 mio.kr, og Danfoss opfører i tilgift en ny bygning, fortæller Ingeniøren.

Den nye uddannelse slår – under forudsætning af godkendelse fra forsknings-og undervisningsministeret – dørene op for optag i sommeren 2018, og der oprettes 60 pladser, når det er fuldt udbygget.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.