Allerede i 2020 vil der mangle godt 1400 ingeniører i området omkring Sønderborg, der tæller virksomheder som Danfoss og Linak med samlet i omegnen af 8500 ansatte i Danmark – her af mange ingeniører, og en omsætning på godt 42 mia.kr.
Forventningen er at de 600 ingeniører vil være til at finde, men det giver stadig en mangel på 800 specialiserede medarbejdere, som kan være svære at skaffe til Sønderjylland, viser blandt andet en nylig rapport.
Det er nu ikke en helt ny ide at skaffe en ingeniøruddannelse til Sønderborg, hvor SDU i forvejen har afdelinger. Allerede for 2 år siden rettede formand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, henvendelse til SDU, og nu har Sønderborg kommune, Region Syddanmark og SDU i samarbejde med Linak og Danfoss stablet 176 mio. på benene til Center for Industriel Elektronik. Danfoss og Linak støtter hver med 35 mio.kr, og Danfoss opfører i tilgift en ny bygning, fortæller Ingeniøren.
Den nye uddannelse slår – under forudsætning af godkendelse fra forsknings-og undervisningsministeret – dørene op for optag i sommeren 2018, og der oprettes 60 pladser, når det er fuldt udbygget.
Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.