Det Europæiske Forskningsråd (ERC) iværksatte i 2012 og 2013 projekttypen ERC Synergy Grant, som gav midler til små grupper af forskere, som i fællesskab udarbejdede omfangsrige og ambitiøse forskningsprojekter. Evalueringen af pilotprojekterne viste, at forskningen havde stor videnskabelig indflydelse, og i år tages succesen til efterretning med en ny bevilling fra ERC Synergy Grant.
Ambitionen med de større forskningsprojekter er, at synergien mellem forskernes forskellige kompetencer, ressourcer og erfaringsbaserede historik gør det muligt at gå i dybden med komplekse videnskabelige spørgsmål, der kræver en koordineret forskningsindsats. Slutmålet er, at de tværgående forskningsaktiviteter og interaktionen forskerne imellem mellem baner vejen for skelsættende forskning, der kan gøre en forskel.
Projekterne kan søges af to til fire forskere og vare i op til seks år. Der er høje krav til ansøgerne, som skal have excellente CV’er og publikationslister. Forskerne skal have base i Europa og bruge minimum 30% af deres arbejdstid på ERC-projektet. Derimod defineres det specifikke forskningsfelt af forskerne selv.
Ansøgningsfristen er 14. november 2017, og i efteråret 2018 vil der være mulighed for at søge igen. Det fulde opslag kan læses her.
Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes
Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Fond hædrer fire for banebrydende forskning og behandling
Bagger-Sørensen Fondens fire priser gik i år til en professor, en klinisk forsker, en læge og en fodterapeut.
Seneste artikler:

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.

Serge Belongie: Leder et af de førende centre for kunstig intelligens og blev tiltrukket af den danske work-life balance
DERFOR VALGTE JEG DANMARK: Serge Belongie har været med til at udvikle et værktøj, som lærer en computer at identificere fuglearter. Nu er han bosat i Danmark, hvor han leder et pionercenter for forskning i kunstig intelligens.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.