Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Topforskere kan søge 10 mio. euro til fælles forskningsprojekter

Det Europæiske Forskningsråd afsætter 250 mio. euro til store forskningsprojekter

ERC satser 250 mio. euro på forskningsprojekter med 2-4 forskere

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) iværksatte i 2012 og 2013 projekttypen ERC Synergy Grant, som gav midler til små grupper af forskere, som i fællesskab udarbejdede omfangsrige og ambitiøse forskningsprojekter. Evalueringen af pilotprojekterne viste, at forskningen havde stor videnskabelig indflydelse, og i år tages succesen til efterretning med en ny bevilling fra ERC Synergy Grant.

Ambitionen med de større forskningsprojekter er, at synergien mellem forskernes forskellige kompetencer, ressourcer og erfaringsbaserede historik gør det muligt at gå i dybden med komplekse videnskabelige spørgsmål, der kræver en koordineret forskningsindsats. Slutmålet er, at de tværgående forskningsaktiviteter og interaktionen forskerne imellem mellem baner vejen for skelsættende forskning, der kan gøre en forskel.

Projekterne kan søges af to til fire forskere og vare i op til seks år. Der er høje krav til ansøgerne, som skal have excellente CV’er og publikationslister. Forskerne skal have base i Europa og bruge minimum 30% af deres arbejdstid på ERC-projektet. Derimod defineres det specifikke forskningsfelt af forskerne selv.

Ansøgningsfristen er 14. november 2017, og i efteråret 2018 vil der være mulighed for at søge igen. Det fulde opslag kan læses her.

Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.