Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Kæmpe forskel på startløn hos nyuddannede

NYE TAL: Alt efter uddannelse varierer startlønnen helt enormt. Nogle nyuddannede tjener tre gange så meget som andre.

https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2017/forhandlinger-om-fordeling-af-forskningsreserven-for-2018-indledt

De unge har ry for at vælge uddannelse med hjertet snarere end med hjernen. Eller pengepungen for den sags skyld.

Skulle de vælge med pengepungen, viser nye tal fra forskningsministeriet, hvor nyuddannede selv angiver deres indkomst, at der er stor forskel på uddannelserne.

Øverst ligger odontologi på kandidatniveau, med et gennemsnit på godt 46.000 kr/mdr, skarpt forfulgt af så forskellige grene som økonomi, forsikringsmatematik og teknisk offshore manager.

Blandt de 15 laveste lønnede nyuddannede finder man, måske ikke så overraskende, en del humanistiske uddannelser. Italiensk, ægyptologi og nærorientalsk arkæologi ligger nær bunden med godt 16.000 kr/mdr.

Af uddannelser hvor man må håbe de studerende har valgt med alt andet end pengepungen, ligger allerlavest lønnet unge fra natur- og kulturformidlingsprofessionsbacheloruddannelsen i University Collage Nordjylland.

Kun 14 respondenter har ganske vist medvirket, men de angiver et løngennemsnit på små 14.300.

I alt har godt 3900 personer angivet deres løn.

Se hele listen

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.