De unge har ry for at vælge uddannelse med hjertet snarere end med hjernen. Eller pengepungen for den sags skyld.
Skulle de vælge med pengepungen, viser nye tal fra forskningsministeriet, hvor nyuddannede selv angiver deres indkomst, at der er stor forskel på uddannelserne.
Øverst ligger odontologi på kandidatniveau, med et gennemsnit på godt 46.000 kr/mdr, skarpt forfulgt af så forskellige grene som økonomi, forsikringsmatematik og teknisk offshore manager.
Blandt de 15 laveste lønnede nyuddannede finder man, måske ikke så overraskende, en del humanistiske uddannelser. Italiensk, ægyptologi og nærorientalsk arkæologi ligger nær bunden med godt 16.000 kr/mdr.
Af uddannelser hvor man må håbe de studerende har valgt med alt andet end pengepungen, ligger allerlavest lønnet unge fra natur- og kulturformidlingsprofessionsbacheloruddannelsen i University Collage Nordjylland.
Kun 14 respondenter har ganske vist medvirket, men de angiver et løngennemsnit på små 14.300.
I alt har godt 3900 personer angivet deres løn.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.