-Udadtil ser det fantastisk ud, ansøgerne står i kø, vi er mere populære end nogensinde, men jeg er nødt til at sige, at det reelle billede er noget mere dystert i den forstand, at fortsætter vi som nu, kommer vi ikke til at fortsætte i den nuværende form.
Så klar er meldingen fra rektor Mads Toftegaard til netmediet IT-watch.
I øjeblikket trækker universitetet på sin egenkapital til at ansætte forskere til undervisning, men det går ikke i længden. Fra 2022 har de ikke flere penge at trække på
-Og for at modvirke at det sker, vil vi skære ned i optaget allerede næste år, med mindre der sker noget,” siger han
Et paradoks
Det kan lyde paradoksalt at universitet kommer til at skære studerende væk, når der er bred enighed om at netop forskning og studerende fra ITU er en knap ressource i den digitaliserede fremtid, der tegner sig. Allerede nu må IT- Universitetet afvise studerende, og med den nye melding ser det blot værre ud:
-Det er mange penge. Skulle vi ikke bare optage det antal, vi gør nu, men øge optaget, taler vi om beløbsrammer på op til 50 mio. kr. om året for IT-Universitet alene. Det er rigtigt mange penge, og måske flere end det er realistisk at skaffe politisk. Men gør vi ikke noget, så skærer vi ned i antallet af studerende allerede i 2019, for vi vil ikke køre IT-Universitetet ned.
Forskningsministeren angiver til IT-watch, at han har fokus på problemet og vil finde en løsning.
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.