Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Uden nye penge skal IT- universitetet skære til næste år

I øjeblikket tærer universitet på egenkapitalen, men det går ikke i længden

-Udadtil ser det fantastisk ud, ansøgerne står i kø, vi er mere populære end nogensinde, men jeg er nødt til at sige, at det reelle billede er noget mere dystert i den forstand, at fortsætter vi som nu, kommer vi ikke til at fortsætte i den nuværende form.

Så klar er meldingen fra rektor Mads Toftegaard til netmediet IT-watch.

I øjeblikket trækker universitetet på sin egenkapital til at ansætte forskere til undervisning, men det går ikke i længden. Fra 2022 har de ikke flere penge at trække på

-Og for at modvirke at det sker, vil vi skære ned i optaget allerede næste år, med mindre der sker noget,” siger han

Et paradoks

Det kan lyde paradoksalt at universitet kommer til at skære studerende væk, når der er bred enighed om at netop forskning og studerende fra ITU er en knap ressource i den digitaliserede fremtid, der tegner sig. Allerede nu må IT- Universitetet afvise studerende, og med den nye melding ser det blot værre ud:

-Det er mange penge. Skulle vi ikke bare optage det antal, vi gør nu, men øge optaget, taler vi om beløbsrammer på op til 50 mio. kr. om året for IT-Universitet alene. Det er rigtigt mange penge, og måske flere end det er realistisk at skaffe politisk. Men gør vi ikke noget, så skærer vi ned i antallet af studerende allerede i 2019, for vi vil ikke køre IT-Universitetet ned.

Forskningsministeren angiver til IT-watch, at han har fokus på problemet og vil finde en løsning.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.