Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Nyheder

Samfund

Der er ti års jubilæum for erhvervsakademier og professionshøjskolers arbejde med anvendelsesorienterede forskning og udvikling (FoU). DFiR giver fem anbefalinger til at sikre fremtidens...

Kultur

Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer - se de 7 mest interessante her.

Penge & navne

Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.

Samfund

Kildedatabasen Diverse Eksperter vil give ligestilling et tiltrængt skub i spalterne og i virksomheder. Undervejs knuser initiativet myter.

Politik

Politik

Regeringens nye forsvarsudspil lægger især op til at styrke den teknologiske forskning, mener fagforeningen IDA og erhvervsorganisation DI, der begge er positive overfor udspillet.

Politik

Forskningsminister Christina Egelund er rejst til Bruxelles for at drøfte udfordringerne med internationalt forskningssamarbejde i den aktuelle geopolitiske situation.

Politik

Margrethe Vestager overtager midlertidigt ansvaret for EU’s direktorat for Forskning og Innovation efter Mariya Gabriels afgang.

Politik

Danske Universiteter er skuffede over den nye finanslov, men forskningsminister Christina Egelund påpeger, at der aldrig før er bevilget så mange finanslovsmidler til dansk...

Politik

Videnskabernes Selskab er stærkt bekymrede over det fremlagte finansudspil, hvor tilskuddet til Klimarådet skæres ned fra 24,8 mio. til 9,3 mio. kr. Samtidig ser...

Politik

Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende...

Penge og navne

Penge & navne

Novo Nordisk Fondens forskningslederprogram uddeler 361 millioner kroner til førende forskere på forskellige stadier. Programmet runder dermed en milepæl på 200 forskere.

Penge & navne

Syv talentfulde, unge forskere modtager 10 millioner kroner hver fra Lundbeckfonden til at forfølge deres forskningsprojekter og udvikle sig som forskningsledere.

Flere historier