Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

16 yngre forskere får 22 mio. kr. til at kickstarte idéer i internationale forskningsmiljøer

Danmarks Frie Forskningsfond investerer 22 millioner kroner i 16 yngre forskeres originale idéer, der har potentiale til at opnå stærke resultater gennem styrket internationalt forskningssamarbejde. De 16 forskertalenter skal udvikle deres originale forskningsidéer i samarbejde med andre specialister fra internationale forskningsmiljøer af høj kvalitet i et til to år med sigte på at udvikle lovende forskning i optimale rammer.

De internationale forskningsmiljøer tilfører ekspertise inden for forskernes forskningsområder og bidrager til den enkelte forskers karrieremuligheder og gennemslagskraft i en international sammenhæng.

Bestyrelsesformand David Dreyer Lassen siger:

 Det er vigtigt som yngre forsker at rejse ud for at få afprøvet egne idéer ved stærke universiteter med et konkurrencepræget miljø, hvor ekspertisen er høj og forskningen skal stå sin prøve. Dansk forskning får et vigtigt boost af nye lovende talenter.

Forskerne søger blandt andet mod forskningsnationer i Skandinavien og for en stor dels vedkommende mod eliteuniversiteterne i USA og England.

Eksempelvis tilbyder University of California, Los Angeles, Department of Public Health Andreas Rieckmann en unik ramme for at forske i samvirkende sygdomsårsager ved hjælp af kunstig intelligens, som skal anvendes på store mængder sundhedsdata. Forskningen er endnu uprøvet, og dermed skaber han et vigtigt grundlag for fremtidens målrettede forebyggelse af sygdom.

Ciprian Cimpan opsøger Norwegian University of Science and Technology for at forske i værktøjer, der kan give en dybere forståelse af politiske tiltag og initiativers kapacitet til at løse plastsektorens udfordringer.

Formålet med projektet er at fremskynde den nyeste udvikling inden for holistisk miljøvurdering og estimere fremtidsscenarier for at komme frem til effekten af de løsninger, der hidtil har været foreslået.

Resultaterne forventes at kunne hjælpe med at prioritere løsninger og forbedre plastsektorens fremtidige ressourceforbrug og miljømæssige aftryk.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.